Ontwikkelaar Techland heeft graag dat zoveel mogelijk mensen van hun games kunnen genieten en dat mensen hun games kunnen blijven spelen voor een lange tijd. Zo was onlangs al sprake van nieuwe content voor hun populaire game Dying Light, als een bedankje voor de liefde die de fans de voorbije jaren aan de game hebben gegeven. Nu blijkt dat de ontwikkelaar ook voor hun volgende titel, Dying Light 2, moeite wil doen om zoveel mogelijk spelers de kans te geven om van de game te genieten.

Dying Light 2 staat voor het begin van 2020 op de planning, waardoor deze titel in een wat speciale periode uitkomt. We verwachten immers dat aan het einde van 2020 de nieuwe generatie consoles op de markt verschijnt, of toch althans zeker de nieuwe Xbox, aangezien de release van de PS5 nog steeds niet bevestigd is. Volgens een werknemer bij Techland, heeft de ontwikkelaar hier echter rekening mee gehouden. Paweł Rohleder, de Chief Technology Officer van de studio, omschrijft het als volgt:

“Techland always has an eye on the latest new toys! To be more specific—yes, the plan since the beginning of production has been to make Dying Light 2 a cross-generation title.”

Het ziet er dus naar uit dat er ergens na de oorspronkelijke release op de PS4 en Xbox One, nog een tweede versie van Dying Light 2 op de planning staat, die geschikt zal zijn voor de volgende generatie consoles. Wanneer deze andere versie dan uitkomt, is momenteel niet bekend. Het is ook moeilijk vast te leggen hoe ver de versies uit elkaar zullen liggen, aangezien Dying Light 2 voor de huidige generatie consoles eigenlijk nog geen officieel bevestigde releasedatum heeft.