FIFA 20 brengt, zoals het geval is met ieder nieuw deel, de nodige aanpassingen en nieuwigheden met zich mee. Zo is VOLTA een belangrijke toevoeging die straatvoetbal weer terugbrengt in de serie en eerder heeft EA ook al laten weten welke verbeteringen we kunnen verwachten op het gebied van gameplay.

Dat is echter niet alles, want FIFA 20 voert ook allerlei aanpassingen door in verschillende modi. De ontwikkelaar heeft nu meer laten weten over de nieuwe features en wijzigingen in de Pro Clubs-modus in het aankomende deel. Hierbij is feedback van de community meegenomen en dit resulteert onder meer in nieuwe customization features, speltypen en andere aanpassingen.

Op het gebied van customization krijgt FIFA 20 een geheel nieuw systeem waarmee je jouw eigen speler kunt maken. Het Avatar-systeem, zoals het genoemd wordt, wordt in de gehele game toegepast en dus ook in Pro Clubs. Met het Avatar-systeem kun je nog gedetailleerder je speler ontwerpen. Verder kun je in Pro Clubs in FIFA 20 nieuwe posities voor je speler kiezen, namelijk LF/RF, LW/RW en RWB/LWB.

Het progressiesysteem van je eigen speler is ook verder verbeterd in FIFA 20. Welke positie je kiest, het gewicht van de speler en de lengte van de speler hebben nu meer invloed op hoe je speler zich laat besturen. Het stamina-systeem is ook herzien, waarbij een flinke investering in stamina ten koste gaat van andere eigenschappen van de speler.

EA heeft ook verbeteringen doorgevoerd in hoe een Pro Clubs-wedstrijd wordt weergegeven. Spelers kunnen verschillende toevoegingen verwachten, waardoor het meer op een echte voetbaluitzending gaat lijken. Hieronder vallen augmented reality overlays, die volgens de ontwikkelaar de ervaring veel authentieker maken.

Pro Clubs in FIFA 20 kent ook twee nieuwe speltypen: House Rules Cups en Practice Match. House Rules Cups vervangen de toernooien uit eerdere delen en voegen House Rules-features uit Kick-Off toe. Iedere dag zijn er nieuwe wedstrijdtypen en ieder weekend kun je een nieuw toernooi spelen. Practice Matches geven je de mogelijkheid om met je club tegen de AI te oefenen.

EA heeft ook nog een aantal veranderingen doorgevoerd waarmee enkele wensen van de community in vervulling gaan in Pro Clubs in FIFA 20. Zo is er een bug verholpen waardoor spelers met de ‘Any-positie’ sneller stamina verloren. Ook worden er nu automatisch langere spelers in een muur geplaatst bij vrije trappen en kun je met het nieuwe deel de volledige viering bekijken als je een toernooi wint.

Voor een uitgebreider overzicht van alle nieuwe features en aanpassingen in Pro Clubs in FIFA 20 kun je hier terecht.