Eind vorig jaar liet Slightly Mad Studios weten dat er een nieuw deel in de Project CARS-serie in ontwikkeling is. De game is nog niet officieel uit de doeken gedaan en dus is er ook nog niet veel over bekend. De ontwikkelaar liet eerder al weten dat het volgende deel als een spirituele opvolger van Need for Speed: Shift wordt beschouwd, maar de laatste tijd is het erg stil rondom de game.

Tot nu, want Ian Bell (de CEO van Slightly Mad Studios) heeft op Twitter weer over de game gesproken. Volgens Bell wordt Project CARS 3 een “revolutie”. Een fan vroeg zich vervolgens af in hoeverre een volgend deel nog beter kan zijn dan Project CARS 2, een game die in de ogen van de fan bijna perfect was. Bell antwoordde hierop dat het volgende deel “minstens 200% beter” zal zijn dan zijn voorganger.

Bell ging ook nog wat verder in op wat we precies van Project CARS 3 kunnen verwachten. Zoals gezegd wordt de game beschouwd als een spirituele opvolger van Need for Speed: Shift, wat voor enkele twijfels zorgde bij de community, omdat de Need for Speed-serie vooral gericht is op arcade gameplay.

Volgens Bell hoeven fans van Project CARS in ieder geval niet te vrezen dat de serie ook meer arcade wordt. Het derde deel zal gewoon een echte simracer worden, aldus de CEO. De studio wil met Project CARS 3 echter wel “de fun terugbrengen in het sim-genre”.

Het is nog onduidelijk wanneer we de officiële onthulling van Project CARS 3 kunnen verwachten en het is dus ook nog niet duidelijk wanneer de game moet verschijnen en voor welke platformen. Bell gaf wel aan dat de game pas uitkomt wanneer het ook echt klaar is, een opmerking die suggereert dat het wellicht nog wel een tijdje zal duren totdat het spel verschijnt.