Monolith Productions had met horror-shooter F.E.A.R. haar eerste echte hit te pakken. Die game stamt uit 2005, zo’n 14 jaar geleden dus. Toen de studio in 2004 werd overgenomen door Warner Bros. waren zij gretig om met één van de IP’s van de mediagigant aan de slag te gaan.

Nadat een coöp game in het Tolkien-universum niet van de grond kwam, hadden zij hun zinnen gezet op de Batman-franchise. Die game moest overlappen met de The Dark Knight-trilogie die toendertijd onder regie was bij Christopher Nolan. Monolith Productions liep echter tegen problemen aan toen zij geen goedkeuring kregen van de Brits-Amerikaanse regisseur.

Echter hadden zij wel al een prototype in elkaar gezet, waar de focus lag op het sluipen, de gevechten en de speeltjes van de gemaskerde held. Toen de game geen groen licht kreeg, is Monolith Productions aan de slag gegaan met wat uiteindelijk Middle-earth: Shadow of Mordor werd. Het team uit Washington gebruikte zelfs een Batman-personage als placeholder voor wat later Talion zou worden.

Het volledige onderzoek en materiaal is van Liam Robertson. Het filmpje met de onthullingen is zeker het kijken waard en die hebben we dan ook hieronder voor je klaar gezet.