Met de komst van de PlayStation 5 in het vooruitzicht, wordt al wel eens druk gespeculeerd over welke grote games deze nieuwe console zoal in petto zal hebben voor ons. Sony heeft immers tijdens deze huidige generatie al meermaals bewezen dat hun first-party ontwikkelaars echte topgames kunnen afleveren, waardoor velen waarschijnlijk erg nieuwsgierig zijn voor wat de toekomst brengt. Eén van die ontwikkelaars is Naughty Dog, de makers van onder andere de geliefde Uncharted-games en The Last of Us. Voorlopig weten we dat The Last of Us Part II nog op de planning staat, maar wat daarna volgt is momenteel nog een raadsel. Nu is uit de dieptes van het internet een gerucht opgedoken, dat beweert te weten waar we ons aan kunnen verwachten.

Volgens vertrouwelijke informatie, die werd besproken op een meeting tussen Sony en Naughty Dog, zou Naughty Dog aan het werken zijn aan een titel met de codenaam “Stray’s cross”. Stray’s Cross zou een first-person actie-/avontuurgame zijn in een steampunk setting. Je zou in deze game aan de slag kunnen gaan met twee protagonisten: een voormalige wetenschapster en een crimineel op de vlucht. Deze twee ontmoeten elkaar toevallig en moeten samenwerken in een poging om een eeuwenoud conflict op te lossen, waarbij de wereld zoals we die nu kennen in ernstig gevaar verkeert.

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, is het gerucht afkomstig van 4Chan en wordt er enkel gesproken over “vertrouwelijke informatie”. Neem dit alles dus voorlopig best even met een flinke korrel zout, aangezien geen officiële bronnen dit hebben bevestigd. Geruchten blijven geruchten, maar speculeren over de toekomst blijft een leuke bezigheid, zeker als je geregeld eens op het internet vertoeft.