Tijdens de bekendmaking van Sony Interactive Entertainment’s resultaten in het eerste kwartaal van het financiële jaar in 2019 zijn er ook cijfers bekendgemaakt van PlayStation Plus. Tijdens de aandeelhoudersmeeting heeft het bedrijf laten weten dat er nu in totaal 36.2 miljoen actieve PlayStation Plus abonnees zijn. Als je dit naast de 100 miljoen verscheepte PlayStation 4’s legt, dan kun je stellen dat meer dan een kwart van de consumenten een PlayStation Plus abonnement heeft.

PlayStation Plus is inmiddels uitgegroeid tot abonnementsservice die de mogelijkheden van je PSN-account uitbreidt en meer doet dan het aanbieden van gratis games. Zo krijg je 10GB online opslag voor game gegevens, toegang tot online multiplayer, automatisch downloaden van gamepatches in de rustmodus en vaak exclusieve (extra) kortingen in de PlayStation Store.

Sinds 31 augustus 2017 is er een kleine prijsverhoging geweest voor PlayStation Plus. De service kost nu 60 euro per 12 maanden, alvorens deze verhoging was dit 50 euro. Per kwartaal betaal je 25 euro en per maand 8 euro. Aan het einde van 2016 had Sony 26.4 miljoen actieve PlayStation Plus abonnees, de prijsverhoging van toen lijkt dus niet echt impact te hebben op dit aantal.