Blog: Hoe erg is de PS3-hack eigenlijk? Met exclusieve uitleg Mathieulh

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4cfdf82d1f369.jpg

Onlangs verscheen er door Boris, bekend van Gamekings, een blog op Gamekings.tv waarin hij beweert dat het einde van de PS3 nabij is en dat het hem doet denken aan de laatste maanden van de Dreamcast. Dit allemaal vanwege het feit dat de ‘Root key’ van de PlayStation 3 onlangs is gevonden is en dus elk stuk software gesigneerd kan worden met Sony’s eigen digitale handtekening, de handtekening die het mogelijk maakt om een stuk software te starten op de PS3.

Aangezien de ‘Root key’ nu in handen is van mensen met compleet andere bedoelingen dan Sony zelf, krijgen we nu dus homebrew op de console. Homebrew maakte pas echt zijn opmars bij het grote publiek toen de PSP gehackt werd, massaal werden games gemaakt door gebruikers thuis, applicaties werden bedacht en zo kwamen ook de eerste ISO-loaders. Nu is het naar mijn idee vrij normaal om te zeggen dat PSP inmiddels zo goed als ‘dood’ is. Maar kwam dit door de ISO-loaders? Nee, absoluut niet. De komst van de iPod Touch, iPhone en de Android-telefoons met App-stores vol games en het feit dat mensen niet graag meerdere apparaten mee willen nemen, heeft hier meer aan bijgedragen. Natuurlijk waren de ISO-loaders niet van positieve invloed op de verkopen, maar het heeft PSP al zeker niet de afgrond in gegooid, dat hebben fabrikanten gedaan door met betere, interessantere en modernere oplossingen te komen. Sony heeft met de PSP gewoon niet genoeg geïnnoveerd.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4d29de3732006.jpg

Terug naar de PlayStation 3, want waar staan we nu op het moment? De ‘Root key’ is gevonden, homebrew werkt op de allernieuwste en tevens laatste firmware, namelijk 3.55. Hiervoor is verder geen jailbreak nodig, maar dit werkt standaard out-of-the-box. Het enige wat je hoeft te doen is een normale USB-dataopslag te verbinden aan je PS3 (USB-sticks, memory cards, HDD’s etc.), de desbetreffende applicatie installeren en het is klaar voor gebruik. En Boris van Gamekings vertelde in zijn blog het volgende:

Boris, bekend van Gamekings:

Op dit ogenblik zijn er rond de 50 miljoen PlayStation 3’s verkocht die allemaal, zonder hardware-matige aanpassingen gekopieerde games kunnen afspelen. Het probleem is zo groot voor Sony omdat ze er eigenlijk niets meer aan kunnen doen.

Dit is dus, al dan wel gedeeltelijk, niet helemaal waar. Deze 50 miljoen PS3’s kunnen het moment inderdaad zonder hardware-matige aanpassingen gekopieerde games afspelen. Maar… dat is als je de firmware niet update en niet op het PlayStation Network gaat. En zonder PlayStation Network valt het ‘idee’ van een next-gen console al snel weg. Het probleem is dus lang niet zo erg als Boris doet vermoeden, Sony kan er namelijk wel degelijk wat aan doen.

Wanneer een hacker vlak na zijn succes roept ‘Sony kan dit nooit fixen’, moet je dit met een korrel zout nemen. We zijn nu een paar dagen verder en de adrenaline is een beetje afgezakt bij PS3-hackers Mathieulh, Geohot en RichDevX en dus kan er nu objectief gekeken worden naar wat er uiteindelijk behaalt is.

Men is op het ogenblik in staat om een custom firmware te maken en deze te signeren met Sony’s eigen handtekening, de ‘Root key’ maakt het mogelijk om deze zonder enkel probleem te installeren op de PlayStation 3. Maar, het feit dat dit op het moment van schrijven nog gewoon via systeemupdate kan, betekent niet dat dit altijd zo zal blijven. En dat is wat mensen nu denken, terwijl Sony alleen maar de USB-systeemupdate hoeft weg te halen in de volgende PS3-firmware en daar gaat de mogelijkheid al. De mensen die dus denken dat iedere PS3 die nu en later van de productielaan afkomt out-of-the-box illegale games kan spelen, hebben het mis.

Ik zocht Mathieulh op en heb een interessant gesprek met hem gehad over de ontwikkelingen van de gehackte PlayStation 3 en hoe de toekomst eruit zal zien. Mathieulh is verantwoordelijk voor het vinden van de ‘Root keys’ van de PSP en de AACS-keys van de PlayStation 3. Ook was hij degene die PSGroove gemaakt heeft, een open-source oplossing voor het jailbreaken van de PS3. Tevens heeft hij nog veel meer, zeg gerust een waslijst, aan hacks op zijn naam staan en is die samen met Geohot de grootste PS3-hacker, misschien wel groter. En toen ik hem vroeg, hoe ver is de PS3 eigenlijk heen qua hacking, vertelde hij mij iets interessants.

Mathieulh vertelde mij namelijk het volgende:

Sony CAN fix everything software wise, the only thing they can’t do is prevent you from soldering a nor flasher and replacing the content with your own firmware. So it’s not quite as pwned as the dreamcast is, we’ll see modchips soon i bet though. When the scene is moving, it doesn’t take long for the modchip makers to rip their work haha.

Wat hij me dus wist te vertellen is, dat custom firmware natuurlijk nog wel mogelijk blijft en dat dit ook altijd zo zal blijven, maar aangezien Sony het installeren kan patchen, dit op een andere manier moet. Je moet je PS3 straks dus modchippen wil je een custom firmware installeren, iets wat nog wel ingewikkelder is dan op de Xbox 360. Want solderen is wel even andere koek dan een SATA-drive aan je PC hangen. Want waar iedereen nu zo bang voor gaat zijn is dat straks alle games illegaal worden gedownload en de PS3 straks aan de galg hangt.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4d29e7fa5987d.jpg

Dit allemaal omdat het straks voor een ieder een piece of cake zal zijn om een back-up te spelen. .Dit is dan naar mijn mening ook complete bullshit, het afspelen van een back-up op de PS3 is vele malen ingewikkelder dan op een Xbox 360, Nintendo Wii of welke console dan ook. En je wordt op de PS3 ook veel meer ontmoedigd omdat je geen PlayStation Network hebt en het ontzettend veel werk is.

Ten eerste heb je te maken met games van allemaal boven de 10GB, is een Blu-ray brander nog steeds vrij duur, zijn Blu-ray schijfjes niet te betalen en de ISO naar je PS3 verslepen? Dat werkt ook niet 1-2-3 out of the box, er is namelijk nog ontzettend veel voorwerk vereist om de ISO afspeelbaar te maken op jou PS3. Daarbij komt nog eens het feit dat PlayStation Network nog steeds niet werkt ondanks al die ‘Root keys’ die gevonden zijn, en ook al zouden ze het werkend krijgen, dan is dit binnen een paar dagen weer door Sony gepatched.

Mensen die dus denken dat hun PlayStation 3 straks geen games meer ontvangt omdat de verkopen van legale games compleet ingestort zijn, alsjeblieft maak je niet druk. Ten eerste heeft Sony het geluk dat de eerste insteek van Geohot, Mathieulh, RichDevX, failoverfl0w en alle anderen geen back-ups zijn maar homebrew. Er wordt zelfs gekeken naar een oplossing voor een kick-ass custom firmware zonder support van back-ups. Het is dan naar mijn mening ook wel safe om te zeggen dat de PS3 het minste gevaar loopt als het gaat om dalende verkoopcijfers van alle gehackte consoles die je op dit moment kun krijgen.

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Geruststellend haha!

 2. Anoniem -   
  Ps3JBSceneganger's avatar

  Een mooi stukje tekst, maar wat je wel vergeet is, dat ze niet zomaar hun master keys kunnen vervangen, want dat betekend dat je ELKE game ( maar dan ook echt ELKE ) moet gaan resignen, en dat betekend dus dat niemand meer wat aan hun games heeft.
  Ervoor zorgen dat wij ( lees de ps3 jailbreak scene ) niet meer bij de nieuwe keys kunnen is inderdaad met een simpele software patch te fixen…

  We kunnen in iedergeval zeggen, de PS3 en, mede dankzij een foutje van Sony, de PSP zijn hacked for life.

 3. Anoniem -   
  ike's avatar

  5 pack verbatim blu-ray €25,00, beetje brander +/- €100,00.
  dus een custom firmware die het mogelijk maakt om kopieën te lezen zorgt er voor dat het nog niet zo duur is.

 4. Anoniem -   
  Gunpowder/Thug010's avatar

  Netjes gedaan man! Ik hoop dat je gelijk krijgt. Time will tell!

 5.    571 XP
  r03n_d's avatar

  Mathieulh, GeoHot. Heb van al hun kraakwerkjes gebruik gemaakt, maar hun laatste creatie laat ik links liggen :p

 6.    84 XP
  LaRego's avatar

  Geweldig stuk Roy, bedankt daarvoor! En ik kan het alleen maar eens zijn met de eennalaatste zin: “… zonder support van back-ups”. Laten we hopen dat homebrew in deze vorm mogelijk wordt/blijft (MediaCenter!).

 7.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Ze kunnen niets veranderen aan de rootsleutel, dus in feite hebben de hackers wel degelijk gewonnen.

  Maar het is inderdaad allemaal niet zo erg dat de PS3 er van gaat sterven ofzo

 8.    428 XP
  Djives's avatar

  Mooi interessant stukje tekst 🙂
  Is er nu überhaupt al een homebrew uit die gekopieerde spellen en emulators draait,
  of zijn ze er nog mee bezig?

 9. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  nog maandje of 2 en dan komt er wel weer een firmware update voor de ps3

 10.    46 XP
  Johnrambo's avatar

  Zolang het PSN gratis blijft zie ik geen reden om een PS3-hack te gaan installeren. Van het geld wat je bespaart tegenover het xboxlive abonnement kun je elk half jaar een nieuw spel gaan kopen. Enige genoegdoening van de PS3-hack zou ik wel kunnen krijgen bij spellen van EA, die het idiote idee hebben bedacht om kopers van een tweedehands game opnieuw te laten betalen voor de multiplayer mogelijkheid.

 11.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Hahah grappige 10 gig downloaden is tegenwoordig een eitje en de meeste games zijn niet eens zo groot 😀 en wie zegt iets over branden zet het gewoon op een externe HDD en spelen maar en dat doen ze al bij jailbreak. Ze hoeven het alleen over te zetten naar CFW en voila.
  Wel goed van deze gasten dat ze niet voor een *iso loader* willen zorgen , maar je vergeet net als bij de PSP , Wii dat er altijd wel 1 er aan gaat werken.

  Er is wel 1 klein probleempje als ze het USB updaten in de Recovery mode weghalen , mensen met een corrupte firmware kunnen het gewoon niet herstellen.
  En de PSP is dood door vele slechte games.

 12. Anoniem -   
  Fiboehh's avatar

  Deze tekst is toch niet zo een geweldig artikel hoor. Zitte paar aspecten in waar je helemaal de mist in gaat. Ten eerste kan sony de rootkey niet veranderen, deze zit in de hardware ingebakken! Dus alle games tot en met nu kunnen wij ‘gratis’ spelen ,men kan eventueel wel steeds ‘nieuwe’ keys optitioneel toevoegen aan nieuwe games, maar daar zullen wij wel steeds achter komen. Net zoals er gebeurd is met de PSjailbreak. Waar men nu terug achter de extra keys gekomen is die men toegevoegd had in FW3.50…
  En waarom zou iemand games op een BR-R gaan zetten? Is toch veel te duur :s
  Het is gewoon mogelijk om al je games te downloaden en op een FAT32 gapartitioneerde harde schijf te zetten. USB kabeltje in je ps3 plugggen en je kan alle games downloaden die je wilt…
  Echt niet moeilijk hoor! Momenteel is er nog geen isoloader, maar daar zijn we mee bezig! Gaat deze week uitkomen. Het enige wat je moet doen is de officiele FW installeren, daarop een kleine aanpassing (Sony kan deze alleens niet opmerken omdat we de rootkey hebben) en deze installeren. Nu kan je pkg files installeren en indien de backup manager er is gewoon al je iso’s laden die op je hdd staan. Echt te gemakkelijk… En USB update mogelijkheid verwijderen gaat ons niet veel in de weg leggen hoor, zoals jij durft te beweren in je artikel. Dan kunnen we het eenvoudig weg via het netwerk doen! Is nu zelfs al mogelijk op de PSP.

 13. crew Management -    4412 XP
  M4GN3T's avatar

  @Fiboehh: De BR-schijven was een vergelijking die ik maakte als ik het naast andere consoles leg en hoe het daarop werkt. Wat betreft de Root-key, ik heb nergens in mijn artikel gezegd dat Sony dat deze kan veranderen? Maar dat je de Root-key hebt betekent niet dat Sony compleet machteloos staat, dit beweert 1 van de vinders van de Root-key, math, ook. De Root-key stelt je alleen in staat om altijd illegale praktijken met de console te blijven doen, maar dat dit geheel zonder struikelblokken gaat worden kun je wel uit je hoofd zetten.

 14.    844 XP
  thom430's avatar

  @Fiboehh:
  Waarom praat jij als we?
  Ben je ook zo’n zielig hackertje ofzo?

  Dat men dit voor homebrew wil kan ik nog begrijpen, maar Linux is wel het slechste excuus ooit.

 15. Anoniem -   
  Fiboehh's avatar

  @M4GN3T:
  Jaah idd, sorry mijn reactie komt mss beetje negatief over want het artikel is zeker niet zo slecht, maar ik wil gewoon duidelijk maken dat de rootkey zeer belangrijk is. Zoals ik reeds zei zal Sony wel steeds met iets nieuws komen om dit tegen te proberen gaan, maar toch ligt het systeem zo open, dat deze makkelijk gereversed engeneerd zullen worden… Wat volgens mij en nog naar horen bij nog wat mede ps3-hackers zeker zonder flasher zal kunnen. Een dongle zullen we niet meer nodig hebben volgens mij.
  En zo juist heeft geohot een signing tool uitgebracht waardoor nu iedereen zijn eigen software kan laten draaien op zn ps3! Dus de back-up manager zal niet lang meer op zich laten wachten… En ik ben ook niet voor illegale backups, maar hoe makkelijk is het niet om al je games te hebben staan op een 1TB schijf zodat je niet steeds moet wisselen van blu rays… Allemaal mogelijk nu, ook al met PSJ maar toen kon je niet op PSN wat momenteel nog wel het geval is!

 16.    549 XP
  Tjoe's avatar

  Blij toe pffuhh

 17. Anoniem -   
  rin's avatar

  @Fiboehh: maar hoe makkelijk is het niet om al je games te hebben staan op een 1TB schijf zodat je niet steeds moet wisselen van blu rays
  Ja is ook zo een verschrikkelijk grote moeite he een schijfje verwisselen..?

 18.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Mooi stukje! Ben er niet zo helemaal in thuis maar dit klinkt iig een stuk beter

 19. Anoniem -   
  Fiboehh's avatar

  @rin:
  Nee zeker geen verschrikkelijke grote moeite, maar gewoon veel handiger.
  Je moet ni naar de kast lopen, kan dus sneller gamen en het laden is echt wel significant sneller! Bij een spel zoals Modnation Racers kan je hierdoor de laadtijd halveren 🙂

 20. Anoniem -   
  Jeroen's avatar

  Wat zijn jullie toch allemaal zielige domme mensen… Dit is toch niet leuk? straks maken de ontwikkelaars geen spelen meer en dan hebbie niks meer net als bij de DS zielig zijn jullie gewoon…

 21.    344 XP
  Galaick's avatar

  Maar, kunnen ze dan niet met een patch voor elke game een nieuwe key installeren?? Zou toch mogelijk kunnen zijn, als Sony het ook kan

 22.    473 XP
  mickje12's avatar

  Inderdaad geruststellend. Altijd fijn om te horen dat de console niet naar de kloten is. Het is moeilijker dan op de xbox, en de xbox wordt volgens mij ook niet heel veel gedownload (zover ik weet).

 23. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @thom430:

  Ben het niet met je eens ik draaide een ninterdo emu op linux harstikke lache met je ps3 controller nintendo spellen spelen!

 24.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  Er is zojuist een eerste CFW met Backuploader functie uitgekomen, dus daar gaat dat argument al (: iedereen vergeet even dat de scene nog op gang moet komen. We zijn steeds meer aan het leren. Het is nu een kwestie van tijd voor het piece of cake is om backups te spelen.. (:

 25. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @Fiboehh: Nadeel van FAT32: bestanden mogen maximaal 4 gig zijn. Dan zul je de bestanden moeten fragmenteren en dan wordt de nodige software voor het afspelen van de ISO pas echt ingewikkeld. Branden is dus echt de enige optie. En ook een van de duurste.

 26.    428 XP
  Djives's avatar

  @Jeroen:

  Wat een trol ben jij! lees dat artikel eerst eens goed, En bovendien er zijn genoeg andere opties over voor ps om geld te blijven verdienen.

 27. Anoniem -   
  Fiboehh's avatar

  @Anoniem:
  Haha, jij hebt blijkbaar nog geen games gekopieerd. Het is nu al mogelijk via PSJ om games af te spelen via hdd. En idd FAT32 heeft een maximale grote van 4Gb maar bijna alle games bestaan uit verschillende bestanden die kleiner zijn als 4GB. Er zijn echt niet veel games die bestandsgroottes hebben van meer als 4GB dus dit is echt geen probleem. En diegene die wel groter zijn zijn heel simpel tranfereerbaar via een fps! De hdd van de ps3 is namelijk nfs en kan alle grotes aan… En groot genoeg om die games dan op te zetten.
  Ik zelf heb nu ongeveer 75 games op mn hdd staan en slechts 6 ervan moet ik overzetten via internet…
  Ik denk dat er trouwens ook wel iets gedaan gaat worden aan die FAT32 restrictie en men NTFS schijven gaat kunnen gebruiken.

 28.    44 XP
  Boudewijn's avatar

  Ik zit echt te wachten op kick-ass firmware. Sowieso heb ik grootse plannen, al zou ik homebrews kunnen maken..

  Btw, als back-ups for final vrij komen denk ik niet dat het zoveel gaat uitmaken. Zoals je ziet hieronder en op de fora en overal blijven er super veel mensen gewoon de games kopen..Sowieso heeft XBox naar mijn weten nog steeds nummer 1 in game sells dus zo erg is het ook allemaal niet….

  Ik zit met grote ogen op al het groots te wachten//

 29.    44 XP
  Boudewijn's avatar

  @Galaick, Die keys zitten echt in de game en in de ps3 zeg maar dus echt netzoals tattoos ofso (weet geen betere vergelijking) Je krijgt ze nooit echt weg…

  Btw, als ik iets fouts zeg.. forgive me.. dit is wat ik begreep van peeps om mij heen..

  Srry voor dubbele post

 30. Anoniem -   
  Chris's avatar

  Goede informatie, alleen vind ik dat er te veel over Boris en zijn blogs gezegd word, mischien is de blog niet zo goed, maar andere van Boris zijn toch zeer goed in mijn ogen!

 31.    310 XP
  killbilspier's avatar

  leuk artikel maarik begrijp het niet zo goed? je beweert ergens dat we moeten gaan solderen om gratis games af te kunnen spelen (wat mij positief lijkt) maar in de comments zie ik jullie discuseren over een eventuele 1TB schijf die je aan je ps3 koppel waar je al je ps3 spellen op kan zetten. ik ben niet een computer nerd dus heb er niet veel verstand van maar als je met die externe harde schijf ook gratis ps3 spellen kan afspelen doormiddel van iso loader dan moet ik toch concluderen dat de ps3 makkelijk te hacken is? zodra je moet gaan solderen enzovoort dan weet ik zeker dat sony er een stuk minder last van zal hebben omdat dit hardware matig hacken is en dat is een stuk meer werk.

  maar ik ben dus geen hacker maar ik wil wel zo graag homebrew, heleboel mensen zeggen dat dit een excuus is van de hackers om gratis spellen te spelen -_- maar dat zijn altijd de gemene hackers die dit willen 99 van de 100 wil alleen homebrew maarja overal in de wereld zijn slechterikken en dus ook onder de hackers. maar wat ik nu hoop is dat je dus voor homebrew alleen softwarematig hoeft te hacken dus gwn met usb en voor iso loader en gratis spellen etc. dat je dan hardware matig moet hacken.

  ik ben dan geen nerd of een hacker maar ik weet wel een oplossing voor sony om deze financiele klap op te vangen en zelfs enorm minimaliseren. ze moeten gewoon meer openheid in het systeem gunnen dus gewoon de hackers homebrew kunnen doen maar dat alleen isoloaders en eventuele andere programma om gratis spellen te spelen om die juist te bannen en er voor zorgen dat dat gewoon enorm moeilijk is.

  een andere optie zal zijn een soort appstore voor psn (playstationstore) waar dan alle hackers thuis programmas kunnen ontwikkelen voor de ps3 en dat ze die dan in de psstore kunnen zetten. zodat wij ze tegen betaling of gratis kunnen downloaden. dan is iedereen blij je kan lekker nieuwe functies toevoegen aan je ps3 en de hackers verdienen er ook nog wat aan alleen de gemene hackers die gratis spellen willen spelen is de lul.

  dikke win win situatie en dan ben ik ook blij ik wil wel egt cross game voice chat! en nog meer functies emulatoren 😀

 32. Anoniem -   
  Laurent's avatar

  Ik had een PSP met CFW en ik downloade zo veel games dat ik ze maar even speelde en daarna niet meer. Geen enkel spel is dan nog leuk! Nu koop ik het spel en daarna download ik het. Dat speelt wel veel fijner.
  Als ik mijn PS3 zou ombouwen zou ik het zelfde effect krijgen bij de PSP.

 33.    51 XP
  Cobra's avatar

  Eerste backup-game (Castlevania: Lords of Shadow) afspeelbaar op de 3.55 is een feit.

  een slimmerik heeft bedacht om een eboot zo te veranderen dat ’t op een gedownloade psn game lijkt.

 34.    253 XP
  Xenopredator's avatar

  @r03n_d: Haha, hier dus nog een! 😛

 35.    428 XP
  Djives's avatar

  @Cobra:

  Waar heb je dit gezien/gelezen ?

  Wel slim btw xD

 36.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  @Djives:

  http://www.ps3news.com/PS3-Hacks/Castlevania-PS3-Backup-Works-on-3-55-GeoHot-Custom-Firmware/

  Kwestie van tijd, zei ik toch al 😉

 37.    51 XP
  Cobra's avatar

  @Djives: Link van tim is ook goed, meestal komt dat soort nieuws t eerst op ps3hax.

 38. crew Management -    4412 XP
  M4GN3T's avatar

  @Tim14ww: Dat is nu nog zo, totdat Sony in actie komt en je afhankelijk bent van een modchip.

 39.    585 XP
  P_layboy_PV_'s avatar

  Dit vind ik wel positief,

  want de PS3 blijft gewoon bestaan (ook qua marketing), maar toch kan je hem wat meer naar je eigen smaak aanpassen zegmaar.

 40.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  @M4GN3T:
  Nee, dat verwacht ik niet, en achja anders bouwen we er een modchip in (:

 41.    120 XP
  vgamer's avatar

  ‘Mensen die dus denken dat hun PlayStation 3 straks geen games meer ontvangt omdat de verkopen van legale games compleet ingestort zijn, alsjeblieft maak je niet druk.’

  Ja, de ds is dus een heel mooi voorbeeld hiervan… 0_o

  en overigens, volgens mij kunnen ze niets meer aan doen. We zien wel weer, als het werkt gaat Sony gouden tijden tegemoet. (denk er maar eens over na, waarom verkoopt die ds toch zo goed?)

 42.    150 XP
  maxim380's avatar

  Hele grote fout. Op de ps3 is geen iso loader. iso bestanden zijn er niet voor de ps3. Games kunnen gewoon op een externe HDD gezet worden, of naar de ps3 geftp’t worden. Dus zo moeilijk en duur is het allemaal niet. En alle games meer dann 10GB? ook bullsh*t. MoH is 9GB, LBP is 8GB, AC:Brotherhood is 7.5GB, naughty bear is zelfs maar 600MB!

 43.    51 XP
  Cobra's avatar

  @maxim380:

  Zoek ook ff uit hoe groot GT5 is, t origineel dan , niet de fixed versie die er nu is. 🙂

 44.    310 XP
  killbilspier's avatar

  @Cobra: hahaha das een goeie whahahahahhaha

 45. Anoniem -   
  Fiboehh's avatar

  @killbilspier:
  Haha alsof dat veel is.
  Download eens God of War :p 40GigaByte! dat kan echt al tellen 😀
  Maar uncharted, heavy rain, gow collections, R&C zijn ook allemaal meer als 20 Gig

 46.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  #19 Fiboehh (Gast) zegt:
  9 januari 2011 om 20:[email protected]:
  Nee zeker geen verschrikkelijke grote moeite, maar gewoon veel handiger.
  Je moet ni naar de kast lopen

  Hoe dik is je buik lui varken 😉 komen jullie hakers nog wel eens van jullie stoel af of zijn jullie de hele godsamme tijd bezig met hakken, wat zal het bij jou thuis een zweinen stal zijn als je niet een de tijd hebt om achter je pc vandaan te komen..bla bla bla te veel om neer te typen.

 47.    116 XP
  Billyturf's avatar

  Ik laat de mijne mooi orgineel 🙂 kan k teminste alles blijven doen en vooral online gamen ! 😉 Heb het wel gehad met het ombouwen etc, Heeft me 2 xboxen gekost dat vind ik wel voldoende… Baal er wel van dat ps3 nu gehacked is.. Dit gaat mij waarschijnlijk ook weer features kosten maar goed 😛

  Als ik het zo lees hebben we hier op de site ekte hackerds ja ! 😛 hahahah lachwekkend 😛

 48.    150 XP
  maxim380's avatar

  @Cobra: Heb hem hier liggen. iets van 13.90GB 😉

 49.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Dus dat kan nu alle oww egt mooie

 50.    524 XP
  Glennps3's avatar

  @ShadowhunterrX: je ziet 1 ding over het hoofd en dat is dat ps3 alleen Fat 32 aankan en dus niet meer dan 4 gig tegelijk en dat lijkt me dan toch weer weinig voor een ps3 game.

 51. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @thom430: LOL, je weet duidelijk niet waar je over lult hé? De enige reden dat ik ooit een PS3 i.p.v. een Xbox360 gekocht heb was de OtherOS (Linux) support (ik ben web-ontwikkelaar en onder Linux kon ik een webserver etc. draaien). Sony adverteerde hier zelfs mee. M.a.w. Sony heeft me dus opgelicht, ik heb hun product gekocht omdat het iets kon, en daarna pakken ze juist die functionaliteit van me af. Ik vind dus ook dat ik volledig in mijn recht sta als ik met firmware-exploits toch weer Linux op mijn PS3 kan draaien, want dat is waar ik dat ding verdomme voor gekocht heb. In mijn boekje is wat Sony me geflikt heeft gewoon diefstal, want als ik dit geweten had, had ik mooi een tweedehands server gekocht of zo.

 52.    150 XP
  maxim380's avatar

  @Glennps3: Daarom is een game ook niet 1 bestand, maar gewoon alle bestanden die op de Bluray staan. Er zijn maar een paar games met bestanden groter dan 4GB 😉

 53. Anoniem -   
  kenny's avatar

  loserssss!! ps3 na de klote !! Microft Jonge!!

 54. Anoniem -   
  kenny's avatar

  Ps3 na de klote!! Microsoft jonge ! Xbox360 losers met je ps3

 55. Anoniem -   
  Abel's avatar

  Dat stukje over het Playstation Network snap ik niet helemaal. Zelf heb ik CFW op mijn PS3 en ik speel dagelijks online? Ook vind ik het momenteel helemaal niet ingewikkeld om backups af te spelen eerlijk gezegd.

  En ja ik speel backups, met een zakgeld van 35 euro per maand en sommige games die tegen de 70 aan zitten vond ik een USB-stick even inpluggen te verleidelijk.