EA onthult langzaam maar zeker steeds meer informatie over FIFA 20. Zo werd vorige week bekendgemaakt welke verbeteringen en nieuwigheden we kunnen verwachten in de Pro Clubs-modus. Nu heeft EA onthuld welke nieuwe features er in de populaire Ultimate Team-modus worden geïntroduceerd.

Allereerst kun je in FIFA 20 aan de slag met FUT Friendlies. Dit is een hub waar je FUT kan spelen met je vrienden, zowel lokaal als online. Wedstrijden in FUT Friendlies hebben geen invloed op je contracten en fitheid van spelers, waardoor je dus lekker kunt experimenteren in deze modus. In FUT Friendlies kun je ook gebruikmaken van de House Rules feature, waarmee je de wedstrijden een unieke twist kunt geven.

De doelstellingen-feature in FUT is ook herzien. Volgens EA was dit een populaire feature in FUT in FIFA 19 en dit wordt verder uitgebreid in FIFA 20. In het aankomende deel worden seizoensdoelstellingen geïntroduceerd. Deze zijn weer onderverdeeld in dagelijkse doelstellingen, wekelijkse doelstellingen, seizoensdoelstellingen en dynamische doelstellingen. Door deze doelstellingen te voltooien ontvang je XP en andere beloningen.

Ultimate Team in FIFA 20 geeft spelers ook meer opties voor het personaliseren van hun eigen club. Voorheen kon je uit een reeks tenues kiezen, maar daar hield het ook wel op. Met de nieuwe Club Personalisatie-feature in FIFA 20 krijg je echter veel meer mogelijkheden. Zo krijg je nog meer keuze qua tenues, maar je kunt straks ook logo’s, spandoeken, vieringen en aankleding voor je stadion kiezen.

Het scherm waarop het selectie-management plaatsvindt is natuurlijk erg belangrijk in Ultimate Team en in FIFA 20 is dit scherm verder verbeterd, waardoor het voor spelers allemaal makkelijker en overzichtelijker moet worden. Dit resulteert in een scherm waarin je op één plek je actieve selectie, de transfermarkt en je clubcontent kunt bekijken.

Voor meer details over de nieuwe features van Ultimate Team in FIFA 20 kun je hier terecht. De game is vanaf september verkrijgbaar voor onder andere de PlayStation 4.