Ontwikkelaar CD Projekt RED heeft duidelijk een bepaalde passie voor kaartspelen, zo blijkt nu althans opnieuw. Spelers van The Witcher 3 herinneren zich vast wel Gwent, het in-game kaartspel dat zo geliefd was bij de fans, dat er een eigen spin-off game van werd gemaakt. Ook aan hun volgende game, Cyberpunk 2077, hangt een kaartspel vast, al is het deze keer in een fysieke vorm te doen.

In een samenwerking met bordspelontwikkelaar CMON kwam het kaartspel Cyberpunk 2077 – Afterlife: The Card Game tot leven. In het spel neem je de rol op van een Fixer, een lid van een groep die wordt omschreven als de databrokers en masterminds in Night City. Tijdens het spel zelf is het de bedoeling dat je cyberpunks rekruteert en nieuwe stukken uitrusting verzamelt, om dan aan je rekruten te geven. Met die rekruten moet je missies voltooien om zo je macht te vergroten. Dit alles gebeurt volgens een uniek concept waarbij je gebruik maakt van een speciaal dashboard en waarbij je moet logisch nadenken over de verschillende keuzes die je maakt.

Cyberpunk 2077 komt op 16 april 2020 uit, deze fysieke card game volgt ergens in de maanden na de release van de basisgame.