Infinity Ward kan jammer genoeg nog geen duidelijkheid geven over een eventuele cross-save functionaliteit binnen Call of Duty: Modern Warfare. Al jaren is het zo dat je progressie in de multiplayer verbonden is aan het platform waarop je speelt. Het kan alleen best zijn dat je soms even op de PS4 wilt gamen, terwijl je reguliere account actief is op de pc. Een gebrek aan cross-save kan frustrerend zijn, omdat al je vrijgespeelde onderdelen dan niet op een ander platform bereikbaar zijn.

De vraag is dan ook: is zo’n systeem nog wel helemaal van deze tijd? Je hebt immers bij games een account en aangezien zowat alle games als live-service worden gezien vandaag de dag, is het wel zo fijn als dit account overal bereikbaar is, ongeacht het platform. Als voorbeeld nemen we Destiny 2, die dit blijkbaar niet mocht doen vanwege een exclusieve marketingdeal met Sony. Gezien Bungie dat nu op alle platformen introduceert, is Sony uiteindelijk alsnog overstag gegaan.

Call of Duty heeft ook dit jaar weer een marketingdeal met Sony en we vragen ons dus af of het wel gaat lukken om cross-save in deze game te implementeren. Tussen de Xbox One en pc gaat dit waarschijnlijk wel mogelijk zijn, maar voor de PS4 valt het momenteel nog te betwijfelen. Sony vindt namelijk dat wanneer je content koopt op de Xbox One, dit niet bruikbaar moet zijn op de PS4.

Hopelijk geeft Infinity Ward snel duidelijkheid over wat de plannen en mogelijkheden zijn omtrent cross-save en wellicht is het op de PS4 alsnog mogelijk, al dan wel met de nodige restricties om Sony tevreden te houden.