Voor de liefhebbers van actie/avonturen games is er goed nieuws! Ontwikkelaar miHoYo Technology heeft namelijk in samenwerking met Sony Interactive Entertainment een gloednieuwe titel aangekondigd, die volgend jaar voor de PS4 moet verschijnen.

De game heet Genshin Impact en zal jou in de wereld van ‘Teyvat’ storten. Je stapt in de schoenen van de ‘Traveler’, die ontwaakt uit een lange slaap. Tijdens deze slaap is de broer of zus van de Traveler ook verloren geraakt en het is aan jou om te achterhalen wat er in dit mysterieuze land aan de hand is en waar je familie zich bevindt.

De actie/avonturen titel belooft een elementair interactiesysteem waarmee je puzzels oplost, gevechten aangaat en de wereld verkent. De personages hebben namelijk de beschikking over verschillende elementen:

‘Genshin Impact features a natural elemental interaction system for the purpose of puzzle-solving, combat and exploration. Characters have control over one of seven natural elements, such as Pyro, Hyrdo, Electro, Anemo, Dendro etc. which allows them to showcase unique and powerful elemental attacks.

Meanwhile, your thoughtfulness and observations are key to using powers to create effective interactions and use them to overcome any obstacle you encounter.’

Ten slotte zijn er ook al twee video’s beschikbaar gesteld. De eerste is de reveal trailer die een eerste introductie geeft van de wereld. De tweede bevat zo’n 10 minuten aan opgenomen gameplay. Let wel dat deze beelden off-screen zijn opgenomen. Uiteraard kun je beide video’s hieronder terugvinden.