Als sinds de officiële onthulling is het bekend dat Call of Duty: Modern Warfare zal beschikken over cross-play functionaliteiten. Om te voorkomen dat spelers een voordeel hebben, zullen ze – ongeacht het platform – ingedeeld worden op basis van input device. Spelers op pc met controller zullen dus tegen de PS4-spelers kunnen spelen en vice versa, spelers met toetsenbord en muis kunnen niet tegen de PS4 spelen…

Althans, dat was de algemene aanname. Het blijkt echter dat het ook mogelijk zal zijn om de game met toetsenbord en muis op de PlayStation 4 te spelen. Doe je dat? Dan zal je enkel met spelers verbonden worden op de PS4 die ook een toetsenbord en muis gebruiken. En natuurlijk zul je dan tegen pc-spelers kunnen spelen die dezelfde input manieren gebruiken.

“One of the main ways is that we are planning on matchmaking based on peripheral. We’re also supporting different peripherals, so if you want to plug a keyboard [and mouse] into your PS4, you can.”

Wat betreft een ander aspect van de multiplayer. In onze preview haalden we al aan dat er vooralsnog geen Battle Royale modus in de game zal zitten. Toch is de ontwikkelaar hier wel een groot fan van, dus uitgesloten (in de toekomst) is het niet. Voor nu ligt de focus echter volledig op de competitieve multiplayer, zoals je dat van eerdere delen kent. Het ziet er dus niet naar uit dat we bij de release een Battle Royale modus krijgen.

“[Infinity Ward has] big fans of battle royale. We’re excited for large player counts and things like that, but right now we’re really focused on core multiplayer.”

Een pertinente minimap ontbreekt in de standaard modi in dit nieuwe deel en dat heeft voor veel rumoer gezorgd. Op Twitter zijn veel geïnteresseerden Infinity Ward aan het tweeten met de vraag of ze dit nog aan gaan passen. Hierop heeft de ontwikkelaar aangegeven dat ze de beta af zullen wachten en dan verder gaan kijken of ze nog wat aanpassingen op dit vlak zullen verrichten.

In ander nieuws heeft Infinity Ward nog iets meer toelichting gegeven op hoe ze de downloadbare content aan zullen pakken. Na de release mogen spelers op regelmatige basis nieuwe content verwachten in de vorm van zoal maps. Op dit moment heeft de ontwikkelaar een volledig schema voor content na de release en ze willen dat spelers een lange tijd met de game bezig blijven.