Bijzonder fijn waren de dagen van FIFA Street, dagen die we nu helaas niet meer kunnen beleven omdat we onszelf in de games van de moderne tijd alleen nog in stadia kunnen begeven. Daar gaat met FIFA 20 echter verandering in komen, want straatvoetbal is weer helemaal terug van weggeweest. Jammer genoeg wordt er niet een nieuwe FIFA Street gemaakt die zich helemaal concentreert op het concept, maar we krijgen wel een specifieke modus binnen FIFA 20 die zich hier op gaat richten, namelijk VOLTA.

Met VOLTA voetbal kun je de geleerde lessen van de straat meenemen naar het stadion en gelukkig ook vice versa. Het belicht de charme en creativiteit van het straatvoetbal en dat is nu precies de vernieuwing die de franchise nodig had. In een nieuwe trailer check je wat gameplay beelden van deze modus en eerlijk, dat ziet er verdomd goed uit.

In FIFA 20 kunnen spelers een compleet nieuwe manier om de game te spelen ervaren in VOLTA FOOTBALL, waarbij ze de lessen van de straat meeneemen in het stadion in andersom. Van het spelen van de bal tegen de muur tot het uitvoeren van een futsal-sleepbeweging – de flair en creativiteit van het straatvoetbal komt volledig tot leven.

De gameplay in VOLTA FOOTBALL is gecreëerd bovenop de bestaande EA SPORTS FIFA Gameplay-engine, die bestaande elementen uit de game verder door ontwikkelt en fundamentele, nieuwe en unieke mechanics toevoegt. Het toevoegen van spelers met een hoge variatie en diversiteit, en een reeks aan nieuwe game modes met verschillende omstandigheden en regels zorgen ervoor dat het straatvoetbal echt tot leven komt in de game en de ervaring nog intenser wordt. Daarnaast zorgen versimpelde regels, hoe de bal reageert, verschillende omgevingen en soorten wedstrijden (Rush Keepers, Street met Keepers, Futsal), samen met een hoop flair voor een authentieke ervaring. In Aftrap kunnen bestaande voetballers van de grootste clubs ter wereld het op straat tegen elkaar opnemen en spelers kunnen kiezen voor een grote variatie aan opties in VOLTA House Rules, afhangend van waar ze zich in willen storten, inclusief, Surival, No Rules en ‘First to X.’

VOLTA FOOTBALL bevat ook een story mode die spelers meeneemt in de wereld van VOLTA. Samen met een online-ervaring in VOLTA TOUR, waar spelers kunnen afreizen naar verschillende locaties over de hele wereld waaronder Amsterdam, Tokyo, New York, Kaapstad, Mexico City, Rome, Parijs en meer. Spelers kunnen online promoveren en degraderen met de online VOLTA LEAGUE, waar de nieuwe speler-tegen-speler formaten jouw team tegenover anderen plaatst, en je overwinningen tot promotie naar een hogere divisie zullen leiden.