De persoon die eerder vandaag in het nieuws kwam omwille van een free-to-play Battle Royale modus voor Modern Warfare, heeft nog meer informatie op zijn Twitter gezet. Dit keer gaat het over de nieuwe Call of Duty game van 2020, die een tijd terug ook al in het nieuws kwam. Sledgehammer Games zou namelijk volgens de werkwijze van Activision volgend jaar aan de beurt zijn, maar het zou de studio niet gaan lukken om hun project op tijd af te hebben.

Activision heeft drie ontwikkelaars actief voor de franchise en elke ontwikkelaar krijgt in principe drie jaar de tijd om een nieuwe Call of Duty te ontwikkelen. Sledgehammer bracht twee jaar geleden Call of Duty: WWII uit, die goed werd ontvangen. Er lijkt echter donder en bliksem bij de studio te zijn, waardoor Treyarch volgend jaar te hulp moet schieten en dus met een nieuwe Black Ops komt.

Deze nieuwe Black Ops game zou volgens LongSensation bekend staan als gewoon ‘Black Ops’ en ‘Black Ops V’. De naam zou nog niet helemaal duidelijk zijn, omdat het een reboot van de sub-franchise betreft die zich afspeelt gedurende de koude oorlog. Deze heeft in totaal 40+ jaar geduurd en dat zal in de game ook terug te zien moeten zijn.

De game brengt je van de Vietnam naar de Koreaanse oorlog en zou nog grauwer en bruter zijn dan de campagne van Modern Warfare. Uiteraard zijn dit nog maar geruchten, maar het is logisch dat Treyarch mogelijk al wat meer heeft moeten delen om mensen te overtuigen dat het een goede game gaat worden. Ze lijken nu – als dit allemaal klopt – immers plots een jaar minder te krijgen voor de ontwikkeling, omdat Sledgehammer een soort van wegvalt en dat roept logischerwijs toch wat twijfels op.

Een reboot waarmee de franchise een beetje terug naar de roots gaat klinkt realistisch, want een geheel nieuwe Black Ops met nog meer futuristische elementen is misschien iets waar de community niet helemaal om staat te springen.