Net als veel andere bedrijven heeft ook Capcom onlangs de nieuwste financiële cijfers bekendgemaakt. Tijdens die presentatie heeft het bedrijf ook gemeld hoe enkele grote Capcom-titels van de afgelopen tijd ervoor staan als het gaat om verscheepte exemplaren. Het gaat hier om cijfers van de periode tot en met 30 juni.

Zo heeft Capcom laten weten dat er 4.5 miljoen exemplaren van de remake van Resident Evil 2 zijn verscheept. Ongeveer een half miljoen hiervan zijn er in de laatste vier maanden bij gekomen, want eind februari passeerde het spel nog de grens van vier miljoen verscheepte exemplaren. Van Monster Hunter: World zijn inmiddels veel meer exemplaren verscheept, namelijk 13.1 miljoen, aldus Capcom. Als laatste maakte het bedrijf bekend dat er 2.5 miljoen exemplaren van Devil May Cry 5 zijn verscheept.

Capcom ging tijdens de presentatie ook nog verder in op de verwachtingen voor de komende periode. De studio denkt dat er tot een maart 2020 nog eens meer dan een miljoen exemplaren van Resident Evil 2 Remake verscheept zullen worden en hetzelfde geldt voor Devil May Cry 5. Capcom kon nog geen concrete uitspraken doen over Monster Hunter: World, omdat het bedrijf niet goed weet wat de aankomende Iceborne-uitbreiding gaat betekenen voor de verkopen.

“We are refraining from making a statement regarding this because, in addition to this being our first attempt at launching a massive expansion digitally, we have no option in place for pre-ordering/shipping this title in digital sales, thus it is difficult for us to give an estimate of the first shipment until after the release date.”