Spelers die genoten hebben van (puzzel)games als Rime en The Witness opgelet! Er is op Kickstarter namelijk een nieuwe puzzelgame verschenen die erg aan deze titels doet denken. De game heet ‘Hourglass’ en beschrijft zichzelf als een atmosferische first-person puzzle game.

In Hourglass vervul je de rol van Aywa, een jonge avonturier die naar Egypte is gegaan om haar vermiste vader op te sporen. Tijdens dit avontuur kom je verschillende puzzels tegen die je moet oplossen en dit kun je doen door een versie van jezelf op te nemen om bijvoorbeeld een schakelaar over te halen. Dit concept werd eerder gebruikt in The Talos Principle. Visueel doet Hourglass aan de eerder genoemde games denken, waar ook inspiratie uit gehaald wordt voor deze game.

Er is verder nog een korte teaser vrijgegeven, die hieronder voor je klaarstaat. Op dit moment heeft de Kickstarter een target van €37.800,-, bij het behalen van €97.000,- volgt er ook een port naar de PlayStation 4 en Xbox One. Gezien de game er interessant uitziet, valt te hopen dat het hoge doel behaald wordt.