Kopen, kopen, kopen, dat lijkt de strategie van THQ Nordic te zijn. In het verleden heeft dat aardig goed voor ze gewerkt en het is dan ook niet meer dan logisch dat ze deze strategie voortzetten. Gisteren heeft het bedrijf tijdens de bekendmaking van hun kwartaalcijfers weer de nodige overnames bekendgemaakt.

Ontwikkelaar Milestone S.r.l. is de eerste die zij over hebben genomen, een ontwikkelaar die in principe al heel nauw samenwerkte met Koch Media. Deze overname is dus niet heel verrassend, aangezien Koch Media een tijd geleden is overgenomen door THQ Nordic. Milestone S.r.l. werd in 1994 opgestart als Graffiti en in 1996 hernoemd naar Milestone. Met ruim 200 personeelsleden maken zij MotoGP, MXGP, RIDE en Monster Energy Supercross.

De tweede is Gunfire Games, een studio bekend van de ontwikkeling van de Darksiders-serie, Chronos en From Other Suns. Zij fungeerden al als een lange termijn partner voor de uitgever en werd in 2014 opgestart door voormalige Vigil Games medewerkers. De studio kent zo’n 63 personeelsleden en heeft voor THQ Nordic een gloednieuwe game in ontwikkeling.

De derde is geen ontwikkelaar, maar een investeringsbedrijf. Het gaat om Goodbye Kansas Game Invest die kleine investeringen heeft gedaan in Palindrome Interactive, Fall Damage, Neon Giant, Kavalri en Framebunker. Zij zijn ook in het bezit van de royalty rechten op de komende game Biomutant en eerdere investeringen waren onder andere in IGDB.com, een IMDB-website voor games.

Hiermee wordt THQ Nordic dus weer een net wat groter bedrijf dan voorheen en er lijkt vooralsnog geen einde te komen aan de rappe overnames en het opkopen van bestaande franchises en rechten, zoals onlangs gedaan werd met Spongebob.