Videogame-adaptaties die gebaseerd zijn op films zijn veelal een kwestie van hit or miss. Zo zijn er bijvoorbeeld de succesvolle LEGO-games die gebaseerd zijn op allerlei franchises, maar zo zijn er jammer genoeg ook flops zoals Aliens: Colonial Marines, die we liever zo snel mogelijk uit ons geheugen verbannen. Films blijven echter een populaire bron voor videogames, wat opnieuw blijkt met de komst van Monkey King: Hero is Back naar de PS4.

Monkey King: Hero is Back werd al eerder aangekondigd en is gebaseerd op de gelijknamige Chinese animatiefilm uit 2015 van Oct Animation Studio. De film was echter vooral in China populair, waar de film lange tijd de titel van meest succesvolle animatiefilm had. Tenminste, tot Kung Fu Panda 3 en Zootopia uitkwamen en zij de nieuwe plekken aan de top innamen. De game zal zich vooral focussen op de plot van de film: je krijgt het verhaal voorgeschoteld van een jongen genaamd Liuer, die allerlei avonturen met de Monkey King, Sun Wukong, zal beleven. De game geeft bovendien ook verschillende subplots die niet in de film voorkomen, waardoor er toch een eigen identiteit wordt gecreëerd.

Monkey King: Hero is Back krijgt overigens twee verschillende edities: de standaard editie en de Hero Edition. Kopers van deze laatste editie krijgen bovenop de standaardgame ook nog eens de Season Pass voorgeschoteld. Deze staat garant voor twee nieuwe DLC-verhalen, twee in-game kostuums voor de personages en allerlei speciale in-game items.

Monkey King: Hero is Back verschijnt op 17 oktober voor de PS4 en pc. Digitale pre-orders kunnen vanaf nu geplaatst worden en geven PS4-gebruikers bovendien nog een leuk extraatje in de vorm van twee extra modi en een PS4-thema. De trailer check je hieronder: