PSGroove speelt eerste gedownloade game af op een PlayStation 3

Zoals bijna iedereen ondertussen wel weet is afgelopen week de PlayStation 3 gekraakt, de wereldberoemde hacker GeoHot slaagde er namelijk in om Homebrew te draaien op een PlayStation 3 met firmware 3.55. Sindsdien was het enkel een kwestie van tijd voordat de eerste illegaal gedownloade game zou worden afgespeeld op een PlayStation 3.

Vandaag is er een video op het internet verschenen van de mensen achter PSGroove, waarop je kan zien dat ze Castlevania: Lords of Shadow afspelen op een PlayStation 3 met een Costum Firmware. De mensen bij PSGroove hebben er namelijk voor kunnen zorgen dat de PlayStation 3 denkt dat de game een PlayStation Network game is terwijl hij op de harde schijf staat.

Sony heeft momenteel nog niet gereageerd op dit bericht, maar ze zijn nog steeds ervan overtuigd dat ze piraterij kunnen gaan bestrijden. Hoe dat ze dit gaan doen is voorlopig nog onduidelijk. Als je meer te weten wilt komen hoe erg de PS3-hack nu eigenlijk is kan je onze blog erover hier lezen.

 1.    287 XP
  shooterman100's avatar

  vet burnout kan ook en nog veel andere games niet alle games dat komt later wanner openmanger echt klaar is voor cfw 3.55

 2.    571 XP
  r03n_d's avatar

  Fuck.

 3.    1562 XP
  dikked's avatar

  @r03n_d: ja inderdaad dat dacht ik ook

 4.    52 XP
  TopDutch's avatar

  Costum Firmware is wel vet net zoals op de iPhone ofzo. Daar kan je met een beetje moeite ook wel illegaal apps downloaden, maar dat is niet cool.
  Maar zelf een dynamic theme maken ofzo is wel vet, daar ga ik geen geld aan uitgeven.

 5.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  Was een paar dagen geleden al bekend.. Sinds gister werken de Backup Managers ook weer.. (: Nouja, in principe, ze moeten nog aangepast worden, maar verwacht dat vanavond/morgen de eerste verschijnen voor 3.55. zoals ik onder dat andere bericht al plaatste, het is maar een kwestie van tijd. En Sony gaat dit gat niet dichten.. Niet in het komend half jaar

 6.    118 XP
  nWo_CyBerMaNiaC's avatar

  “die hack dient voor homebrew”, my ass.

 7.    250 XP
  Azzwanker's avatar

  Wat eem slecht stuk……leest iemand ooit de berichten na?

 8. Anoniem -   
  Vandale's avatar

  Spellingcontrole was totaal niet overbodig geweest.

 9.    165 XP
  bjcrosserke's avatar

  Houston, we have a problem!! 😉

 10.    132 XP
  Resistorfall1996's avatar

  Gwn die gast oppakken!

 11.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  @Resistorfall1996

  waarom zou je die gasten pakken, ze doen niks illegaals. waarschijnlijk is het hun eigen back-up (niet illegaal), er is geen code gejat van sony. dus niet strafbaar

  ze hebben een EBOOT.BIN aangepast van een game, ok het is autersrechtelijk beschermd, maar het is toch knap dat je zoiets kan volbrengen.

  ik probeer zo nu en dan ook wel wat dingen uit op 3.55-jb van egohot, zoals snes emu ect.

  heb ook geprobeert om dlc te installeren op de ps3, dit geeft echter een fout, dat ik de dlc niet heb gekocht ofdat mijn ps3 nog nooit is ingelogd met het account die de dlc gekocht heeft.

  volgens mij is het heel makkelijk te patchen, dus verwacht ik dat dlc zometeen ook gratis verkrijgbaar gaat worden, dat betekent simpelweg dat publishers eindelijk meer content op de disc zullen uitbrengen.

  blu-ray is ong 25-50gb en ze maken maar gebruik van zo’n 10gb, wat natuurlijk te weinig is, wat nu dlc is zou veel beter op de disc kunnen.

  momenteel is het niet mogelijk om backups af te spelen met een backuploader omdat de lv2 dan gepatched zou moeten worden, echter heeft geohot de lv2 gepatched om het patchen van diezelfde lv2 tegen te gaan. geohot is dus duidelijk uit op e-fame, omdat hij ook nog eens wil worden ingehuurt door sony, microsoft of nintendo.

  het kan zelfs zijn dat geohot dingen in de firmware heeft gezet zodat sony makkelijk zou kunnen zien dat je cfw draait overigens is dit een gerucht. ik speel zelf online met de cfw vanaf dag 1 dat het uit is gekomen.

  als je dus weinig geld heb advieseer ik je offline te blijven, heb je geld voor een andere ps3 1 voor illegaal 1 voor legaal doe dat dan. dan weet je iig cker dat je met je orginele spellen nog online kunt gaan 😉

 12.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  @Thijzzy: De lv2_kernel is vandaag gepached door Netkas en flukes1, het is vanaf nu dus wél mogelijk 😉

 13.    428 XP
  Djives's avatar

  @Vandale:
  @asswanker

  Gevonden! Gramma Nazi trolletjes

  http://tinyurl.com/6khj48m

 14.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  niet echt vandaag verschenen maar goed…

 15.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  @shooterman100: wat weet jij er nu van! je kan niet een typen.

 16. Anoniem -   
  hans's avatar

  lekker hoor hier ben ik blij mee want kijk maar naar de spellen die afgelopen 3 jaar uit zijn gekomen ik kan er hoog uit 20 opnoemen die een topper zijn ik koop al jaren spellen.
  Ik zie hier heelveel mensen die nee knikken maar ja doen ze zijn hier een beetje meelopers

 17.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Wow toch hebben ze het weer geflikt die flikkers. =D

 18.    644 XP
  Esromeron's avatar

  @hans:

  Nee knikken? Hoe doe je dat?
  Verder geen zin om nog verder op bovenstaande onzin in te gaan, waste of my time.

 19.    266 XP
  KiefDelicious's avatar

  psst, ik speel sinds gistr al NFS HP 😀 en Castlevania heb ik al 2 dagen.

  Ik heb wel NFS-hp origineel maar ik wilde proberen of een ge…. versie ook werkte, en dit werkt na het creeren van een signed pkg. Helaas werkt dit nog niet voor alle spellen, ik heb ok signed pkg’s proberen te maken van Mirrors edge, GT5 en Batman. Deze werkte allemaal niet. Het is dus nog niet zo heel makkelijk als het lijkt. Maar als je eenmaal een goeie PKG hebt dan is het een eitje om deze te installeren.

  Ik ben zelf meer van Homebrew dan van ge…… games, en zal dus de custom firmware hier verder niet voor gaan gebruiken. Hopelijk komt er een soort van XBMC voor de PS3 met mkv support, dat zou egt super vet zijn.

 20.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  @Tim14ww

  lv2 is inderdaad gepatched alleen peek/poke is er welke Syscall 6 en syscall 7 is, en daarom werken oude backup managers sowieso niet. volgens my hadden ze syscall 35 & 36 nodig ofzoiets, maakt verder ook niet uit, maar install die firmware niet want eenmaal geinstalleerd gaat ie er niet meer af. het gaan dan natuurlijk om de CFW van Netkas en flukes1

 21.    510 XP
  Seven's avatar

  Zo jammer…
  Nu moeten wij (degene die niet hun ps3 om laten bouwen) elke keer een systeemupdate uitvoeren om gebruik te kunnen maken van hun ps3. Bedankt hoor!

  Doe mij maar het originele schijfje. De ontwikkelaars hebben er hard genoeg voor moeten werken. Als je trouwens je spellen in Engeland koopt ben je al snel behoorlijk wat euro’s goedkoper uit. Dit prijsverschil vind ik trouwens schandalig, maar daar mogen we waarschijnlijk de 2e kamer voor bedanken.

 22.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  @Thijzie
  Niet die oude, wel die nieuwe van gister plaats zo wel even linkie.

  Hmm dit nieuws moet jullie wel aanstaan, al is het hier nog niet geplaatst. Dan doe ik het maar (:.
  Sony heeft Geohot en leden fan fail0verflow aangeklaagd. al denk ik dat Sony geen poot heeft om op te staan, aangezien Apple een paar maanden geleden ook verloor i.v.m. Jailbreak iPhone. Voor meer info Geohot.com

 23.    6677 XP
  Myx's avatar

  @Tim14ww: hopelijk wint sony

 24.    844 XP
  thom430's avatar

  Kut zwervers, zijn te lui om te betalen, dus gaan ze maar op de zielige manier aan hun games komen.

  Zwaar trieste ventjes, gelukkig sleept Sony ze wel voor de rechter.

 25.    46 XP
  Lexus's avatar

  Ten eerste is het (volgens mij) niet PSGroove die achter deze methode zitten, maar iemand anders. Team PSGroove (met o.a. Mathieulh) is namelijk geen voorstander van het kunnen spelen van backups, dit was dan ook uitgeschakeld in hun port van de PSJailbreak (genaamd PSGroove). Ten tweede werkt dit maar voor een heel select aantal games en heb je hier dus bijna niks aan en is er (voorlopig) geen echt probleem.

  :: Lexus ::

 26.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  @thom430:

  Tja, gelukkig? Als Sony dit verliest, wat ik verwacht, hebben ze zelf een groter probleem 😉

 27.    228 XP
  Obvious's avatar

  ALLRIGHT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! go jailbreak!

 28. Anoniem -   
  leroy's avatar

  @Obvious: hee, sorry ik ben hier nog heel erg weg wijs in :$ maar ik heb mijn ps3 gejb gekregen.. alleen nu is mijn vraag hoe krijg ik mijn gedownloade games gespeeld vanaf mijn externe hardeschijf ? en wat voor bestandstype moet de game zijn ?

  sorry voor de misschien rare vraag :$

  hoop dat iemand mij kan helpen (A)