Vooruitblik 2011 – Deel 2

Julian Felix – Redacteur

Hopelijk heeft iedereen zijn of haar vingers nog want anders is het voorbij als gamer… Of er moet ooit iets uitkomen waardoor je zelf de controller bent. Maar zoiets zal waarschijnlijk nooit komen. Hoe moeten ze het noemen, Kinect? Zoiets vreemds kan natuurlijk nooit worden uitgebracht. Zonder dollen, ik wens iedereen een gelukkig Nieuwjaar!

Naarmate je ouder wordt gaat de tijd zo snel voorbij, soms is het niet eens leuk meer. Toch zit daar een pluspunt aan want voor je het weet ligt die langverwachte game al in de winkels. Zo verheug ik me enorm op Killzone 3. Ik ben echt benieuwd hoe Killzone 3 werkt met de PlayStation Move en daarnaast kan ik niet wachten om die prachtige graphics te aanschouwen..

Ik durf te wedden dat we echt weer een goeie Resistance game krijgen, want zeg nu zelf, Resistance: Fall of Man is en blijft de beste uit de franchise.

Dan hebben we nog LittleBigPlanet 2. Aan de ene kant wil ik het nieuwe sackboy avontuur zeker spelen, maar aan de andere kant ook weer niet. Er komen zoveel geweldige games uit in 2011 dat ik lang niet alles kan kopen. Een van die games is nog maar net aangekondigd en dat is Uncharted 3: Drake’s Deception. Als deel 3 net zo goed is alszijn voorgangers ben ik opnieuw helemaal verkocht..

Tenslotte kijk ik ook enorm uit naar Resistance 3. Ik ben lovend enthousiast van de beelden die we tot nu toe hebben gezien. Ik durf te wedden dat we echt weer een goeie Resistance game krijgen, want zeg nu zelf, Resistance: Fall of Man is en blijft de beste uit de franchise. Dit is samen met Killzone 3 de game die ik echt op de dag van release in huis moet hebben. Oja, Michael Jackson: The Experience mogen we natuurlijk ook niet vergeten! Sorry jongens, ik ben nou eenmaal een MJ fan. Als 2011 niet zo’n uitstel jaar dreigt te worden als in 2010 zitten we nu in een fantastisch gaming jaar.

Jasper Verbeeck – Redacteur

Heheh, 2010 zit er alweer op en hoewel het een vooruitblik is vind ik toch dat gezegd mag worden dat 2010 toch weer een fantastisch jaar is geweest. Met games zoals onder andere God of War 3, Heavy Rain, Gran Turismo 5, Assassin’s Creed: Brotherhood en nog veel meer hebben we alweer een fantastisch jaar achter de rug.

Maar goed, het is geen terugblik maar een vooruitblik en volgens mij gaat 2011 weer net zo’n fantastisch jaar worden als 2010. Sony komt namelijk met heel wat PlayStation 3 exclusives waar heel wat mensen, en natuurlijk ook ik, al een tijdje op aan het wachten zijn. Zo beginnen we het jaar prachtig met de langverwachte LittleBigPlanet 2, een game waar ik toch al ontzettend lang op aan het wachten ben. In februari kunnen we dan alweer aan de slag met de nieuwste game van misschien toch wel mijn favoriete shooter, Killzone 3.

Natuurlijk kijk ik niet enkel en alleen uit naar games van Sony zelf, maar ben ik ook ontzettend benieuwd naar games als Duke Nukem: Forever, Portal 2, Mass Effect 2, Crisis 2, BulletStorm en nog zo veel meer.

Later in het jaar kunnen we dan weer aan de slag met de nieuwe inFAMOUS 2, een game waar ik toch ook wel erg naar uitkijk vanwege de geweldige verhaallijn. Je mag ook niet vergeten dat games als Resistance 3, Motorstorm: Apocalypse, Twisted Metal, Socom: Special Forces, PlayStation Move Heroes, Sorcery en natuurlijk The Last Guardian eraan zitten te komen. En natuurlijk last but not leased, het (voor mij toch) ontzettend lang verwachte Uncharted 3: Drake’s Deception, ik ben namelijk al sinds ik deel twee heb uitgespeeld aan het wachten op het derde deel en ben dan ook ontzettend blij dat ze het derde deel enkele weken geleden uit de doeken hebben gedaan. Ik kan namelijk echt niet wachten om met deze game aan de slag te gaan.

Natuurlijk kijk ik niet enkel en alleen uit naar games van Sony zelf, maar ben ik ook ontzettend benieuwd naar games als Duke Nukem: Forever, Portal 2, Mass Effect 2, Crisis 2, BulletStorm en nog zo veel meer. En natuurlijk ben ik net als jullie allen ontzettend benieuwd naar de nieuwe Assassin’s Creed en Call of Duty die we het komende jaar kunnen verwachten.

Zoals je kan zien gaat 2011 net als 2010 een ontzettend goed jaar worden, hoogstwaarschijnlijk beter zelfs. Bij deze wil ik jullie ook nog allemaal en gelukkig Nieuwjaar wensen en vergeef mij als ik enkele games ben vergeten op te noemen, er verschijnen namelijk abnormaal veel goede titels in 2011.

Justin van Duiven – Moderator

Na een knallend jaar aan games moeten we toch ook weer naar de aankomende 365 dagen kijken. Elk jaar is er natuurlijk weer de vraag: zullen ze dit nog ooit overtreffen? Of het nou over LittleBigPlanet 2 gaat die staat te popelen om gereleased te worden of om Gran Turismo die naar schatting 5 jaar nodig heeft om weer een nieuwe game uit te brengen, het lukt ze altijd. Elke keer is er weer een verbazing van ‘woow, f*ck, woew, sodeju, t*ring, mieters’. De technieken die zich maar telkens verbeteren maken onze ogen alleen maar belangrijker om ze nog heel te houden na oud & nieuw.

Qua games hoeven we bij het aankomende 2011 niet te klagen. Zo moeten we denken aan bovengenoemde LittleBigPlanet 2, onze Nederlandse trots Killzone 3 waar op dit moment geweldig veel mensen uitermate over te spreken zijn. Natuurlijk, over het algemeen zouden we als Hollandse burger Killzone 3 automatisch goed vinden omdat het van ons is toch? Desondanks was hij gewoon goed en ziet het er niet somber uit voor Guerrilla Games. Naast ‘The big games’ zijn er ook nog die niet zo in de belangstelling staan en de downloadable games in de store waarbij het animo flink gestegen is. Waarbij we twee jaar geleden nog het meest fysieke games kochten, zijn het nu de downloadable games die hun inhaal aan het maken zijn. Hierdoor leid ook de vraag of er nog winkels zijn over een jaar of tien? Blijven we het fysieke voorop stellen of gaan we helemaal over op online shopping? Iets wat het aankomende jaar ons duidelijk gaat maken.

‘De Playstation’ hemzelf zit wel gebakken. Een verwachting van een deeltje 4 zit er nog totaal niet aan te komen.

Naast de games vernieuwen de consoles zich ook nog steeds. Denk bijvoorbeeld aan dat de PSP2 van zich heeft laten horen en de 3DS die met weer iets heel nieuws komt. Naast kleine feitjes is er de XBox 360 die al een aardige tijd bestaat . De geruchten lopen alsmaar op en de drang naar een nieuw speeltje van Microsoft zal steeds meer worden. Het gaat erg heet worden onder de voeten van Microsoft waarbij ik een teaser zou verwachten van hun nieuwe console. ‘De Playstation’ hemzelf zit wel gebakken. Een verwachting van een deeltje vier zit er nog totaal niet aan te komen. Geheid zullen de mensen van Sony er al aan denken of misschien zelfs werken maar een aankondiging van de Playstation 4 komt er dit jaar nog niet aan.

Davy de Coster – Databaser

2011 is alweer in volle gang en het zal een spetterend jaar zijn in de game-industrie en vooral voor Playstation. Grote namen zoals Uncharted 3, Resistance 3, inFAMOUS 2, LittleBigPlanet 2, enz. zullen de portemonnee van de PS3-gamers echt doen slinken. Logisch, want wie wil nu zulke goede games mislopen?

Ik zou nu al willen speculeren en zeggen dat deze game de game van het jaar wordt!

Uncharted 3 verwacht ik veel van. Z’n voorlopers waren subliem en ik verwacht dat de mensen bij Naughty Dog het nog dubbel zo goed maken! In de tot nu toe vrijgegeven trailers zijn de graphics onwaarschijnlijk mooi en realistisch. Aan de gameplay zelf is ook wat gesleuteld, maar gelukkig blijft de kern hetzelfde. Ik zou nu al willen speculeren en zeggen dat deze game de game van het jaar wordt!

Resistance 3 is ook een game waar ik zeer enthousiast over ben, alhoewel het een nieuw hoofdpersonage heeft. Het verhaal en de gameplay van de vorige twee delen waren geweldig, dus waarom zou het in dit (laatste) deel niet zo zijn? En wie kan er nu nee zeggen tegen wat chimera’s neerknallen met een shotgun, niemand toch?

inFAMOUS2 staat in 2011 ook voor de deur en ik heb inFAMOUS persoonlijk helemaal kapot gespeeld! Het was echt een game waarbij je lekker kon rammen op die vijanden om zelf wat stress van school of werk te vergeten! Natuurlijk mag je het verhaal en gameplay ook niet vergeten, want deze waren ook zeer goed. Daarom verwacht ik ook van dit tweede deel hetzelfde: een lekkere gameplay, goede graphics en een bloedstollend verhaal.

Toen de aankondiging kwam dat er LittleBigPlanet 2 maar uitkwam in 2011 was ik wel een beetje teleurgesteld. Ik had verwacht hem al in de wintervakantie in m’n PS3 te stoppen en lekker te gamen, maar dat zou niet gebeuren. Eigenlijk is dat nog niet zo slecht, want de makers van LBP kunnen dan de game veel beter afwerken, wat minder bugs tot gevolg heeft. Ik hoop dat LBP 2 even goed of zelfs beter wordt dan zijn voorganger. We krijgen alleszins meer opties om je eigen levels of zelfs je eigen game te creëren.

Ieder jaar heeft iets nieuws in positieve en negatieve zin. Hopelijk zal het positieve overheersen en laten we er een top 2011 van maken. Ik wens de redactie, al onze leden, m’n familie en vrienden en natuurlijk mijzelf een gelukkig 2011 toe!

Jonas Smet – Moderator

Voor mij is het jaar 2010 in schoonheid geëindigd. Wat wil je ook met een game als Call of Duty: Black Ops. Ik ben zo’n enorme fan van die reeks, waardoor het voor mij toch op het moment mijn lievelingsspel is. Volgend jaar mogen we weer een Call of Duty verwachten. Misschien zelfs meerdere? Dit zou wel goed nieuws zijn voor mij. Natuurlijk kunnen we nog een heleboel games verwachten in 2011, maar naar welke games kijk ik uit?

Dit nieuwe jaar komt Sony met nieuwe exclusives op de proppen. En wat voor een exclusives! Zo krijgen we in maart al Motorstorm: Apocalypse. Deze moet gewoon in mijn collectie komen, aangezien het vorige deel zo leuk om te spelen was. Zeker de split-screen modus. Killzone 3 mogen we ook binnenkort verwachten en natuurlijk wordt dit ook een aankoop zonder erover na te denken. Deze shooter heeft zijn eigen stijl en ook prachtige graphics dus is het gewoon een must-have.

Een game met nog mooiere graphics zal ongetwijfeld wel Uncharted 3: Drake’s Deception zijn. Among Thieves staat zeker in mijn top 5 lijstje van beste game aller tijden. Daarom is het ook logisch dat ik het derde deel ook aanschaf. Het is wel nog lang voordat hij uitkomt, maar hij is het wachten wel waard.

Deze beat’em up was op de eerste PlayStation een spel dat ik zeer graag speelde en als ik weet dat de aankomende Mortal Kombat terug naar zijn roots keert dan wordt het zeker geen miskoop.

Naast al die toppers/exclusives die ik bij de releasedatum zal kopen is er nog een game die ik zeker moet hebben. Ik heb het over de nieuwe Mortal Kombat. Deze beat’em up was op de eerste PlayStation een spel dat ik zeer graag speelde en als ik weet dat de aankomende Mortal Kombat terug naar zijn roots keert dan wordt het zeker geen miskoop. Ook vind ik de tag team modus geniaal gevonden. Je zult zieke combo’s kunnen uitvoeren waardoor het nooit eentonig zal worden. Ik kijk er al naar uit!

Boxshot Uncharted 3: Drake's Deception

Uncharted 3: Drake's Deception

Releasedatum:
02-11-2011
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:
 1.    1749 XP
  Shmet's avatar

  Mortal Kombat wordt echt de bom ! xD

 2.    332 XP
  abrain's avatar

  Heren jullie vergeten allemaal BRINK te noemen! deze game zal DE shooter van 2011/2012/2013 enzenz gaan worden.

 3.    844 XP
  thom430's avatar

  “En natuurlijk ben ik net als jullie allen ontzettend benieuwd naar de nieuwe Assassin’s Creed en Call of Duty die we het komende jaar kunnen verwachten.”
  Hoe kan je ooit verwachtingen hebben bij CoD?
  B-team 2 genaamd Sledgehammer werkt eraan.

  Ik zou eerder uitkijken naar het Respawn project.

 4.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @thom430: Dit is een persoonlijke vooruitblik van ons, individueel, deze hoeft niet aan te sluiten bij jouw verwachtingen!

 5.    1562 XP
  dikked's avatar

  ik verwacht 0ook heel veel van Uncharted 3 en kan ook echt niet w8ten op inFAMOUS want heb deel 1 echt helemaal lam gespeeltv 😛
  en complimenten voor dit, heel mooi geschreven 😀

 6.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Det jaar word top jaar voor Sony killzone3 unt3 rs3 en nog veel meer ghoe games..

 7.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  @thom430: Je hebt wel een punt. CoD en AC zijn gewoon zwaar minder geworden. En als die gozer zo’n eigen mening heeft is hij wel een noob.

 8.    844 XP
  thom430's avatar

  @WoofeR:
  Dat begrijp ik zeer goed, maar dat sluit niet uit dat een goede beargumentatie nodig is.

 9.    656 XP
  Killermen's avatar

  @thom430: Mss is een frisse wind door de serie wel nodig, wat ik eigenlijk ook wel vind!

 10.    49 XP
  IlFenomeno's avatar

  Metal Gear Rising.

 11.    82 XP
  CrookedFing3rs's avatar

  @abrain: Brink inderdaad =) Goeie

 12.    292 XP
  Jasper611's avatar

  @thom430 @Vinyl Vonna:
  Zoals eerder al gezegd is dit mijn persoonlijke mening, als jullie het daar niet mee eens zijn is dat jullie persoonlijke mening. Maar om het even uit te leggen: CoD ben ik niet super benieuwd naar maar ben ik zoals elk jaar gewoon benieuwd wat ze ervan gaan maken, of het opnieuw een flop wordt of dat ze de jaarlijkse hype gaan waarmaken. Wat Assassin’s Creed betreft ben vind ik totaal niet dat de serie erop aan het achteruitgaan is, in tegendeel zelfs, het verhaal is echt spannender dan ooit tevoren en ik kijk er echt abnormaal hard naar uit wat er nog allemaal met Desmond gaat gebeuren in de volgende Assassin’s Creed.

 13. Anoniem -   
  Abel's avatar

  The Elder Scrolls V: Skyrim? 😮