Uitgever Good Shepherd Entertainment heeft samen met ontwikkelaar Ace Team een nieuwe game genaamd The Eternal Cylinder aangekondigd. Dit spel wordt door de makers omschreven als een ambitieuze survivalgame met een open wereld.

In The Eternal Cylinder krijgen spelers de taak om over een groep schattige wezens te waken. De Trebhums, zoals de wezens heten, moeten zien te overleven in een gevaarlijke wereld. Er is niet alleen gevaar van andere exotische wezens, maar ook de Cylinder vormt een dreiging. Dit gigantische rollende object verwoest alles dat in de weg ligt.

De Trebhums waarover je de controle krijgt beginnen onderaan de voedselketen, maar naarmate je verder komt in het spel, zullen ze verder evolueren en zo steeds sterker worden en nieuwe vaardigheden aanleren. Dit zorgt ervoor dat je dus ook steeds meer mogelijkheden krijgt om puzzels op te lossen en uitdagingen te voltooien. De open wereld van The Eternal Cylinder wordt willekeurig gegenereerd, waardoor iedereen de game anders ervaart.

Hieronder kun je de aankondigingstrailer van The Eternal Cylinder bekijken. De game komt ergens volgend jaar uit, maar er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.