Als je PlayStation Plus abonnee bent, dan heb je de mogelijkheid je savedata in de cloud op te slaan als back-up middel. Je hebt ook genoeg ruimte, want Sony heeft in februari de 10GB opgehoogd naar 100GB. Dat is buitengewoon veel en savedata neemt zeker wat ruimte in, maar voordat je 100GB bereikt hebt ben je wel even bezig.

100GB is verder een uitstekende hoeveelheid dus daarover hoor je niemand klagen. Er is echter wel een andere limiet geconstateerd en die is toch wat merkwaardig. Het blijkt namelijk dat je maximaal 1000 savefiles op kan slaan in de cloud, ongeacht wat de grootte daarvan is. Het is dus erg goed mogelijk dat je ruimte over zal houden als je de limiet van 1000 saves bereikt.

Nu klinkt 1000 saves als heel erg veel en dat is het ook, maar veel games maken snel meerdere bestanden aan en sommige titels kennen rustig tientallen savefiles. Dit kan zowel handmatig als door de game gedaan worden en dan bereik je die cap van 1000 natuurlijk een stuk sneller. Wat de reden is waarom er überhaupt een cap op het aantal bestanden zit is niet duidelijk.

Kotaku heeft navraag gedaan bij Sony, maar die hebben nog niet gereageerd. Wellicht dat daar later deze week meer duidelijk over wordt. We houden je natuurlijk op de hoogte.