Nieuwe oplossing van Sony om piraterij te bestrijden

Piraterij rondom de PlayStation 3 is de laatste tijd erg in opspraak. Hackers kregen het voor elkaar om het apparaat te hacken en zelfs Custom Firmware er op zetten. Het is nu zelfs mogelijk om gekraakte spellen op via PSN te spelen en daar wil Sony uiteraard wat aan doen.

Sony wilt het probleem in eerste instantie oplossen met security fixes. Volgens een gebruiker van NeoGAF kan Sony kijken wat er allemaal op een PlayStation gebeurd. Als je je PlayStation 3 aanzet maakt hij verbinding met een paar servers van Sony, waar ze vervolgens kunnen kijken wat je allemaal uitspookt op het apparaat. Daardoor is het dus makkelijk om softwarepiraten op te sporen en te bannen van het PSN. Volgens experts is het zelfs mogelijk om een complete systeem ban te geven, waardoor het niet mogelijk is om zowel offline als online games te spelen.

 1.    21 XP
  jens2170's avatar

  No privacy ofwa.

 2.    1604 XP
  BloodlyKill's avatar

  Doen doen doen doen hahahahahhahahaha ownd kkr kut hackers verpeste alles voor iedereen kom ik in een lobby met mensen die met ac130 lopen!!!! Ownnn ze sonyyyyy

 3.    1604 XP
  BloodlyKill's avatar

  Privacy? Hoe kan dit nou iets zijn dat hun niet mogen zien?

 4. Anoniem -   
  darkan12-nl's avatar

  er liggen al zelfs papieren voor een rechtzaak klaar! uitbannen die gasten.

  http://www.playstationhometoday.com/profiles/blogs/sony-goes-after-geohot-and

 5.    844 XP
  thom430's avatar

  @jens2170:
  Wat wil je, geen privacy(Sowieso boeit het Sony echt geen ene moer wat jij doet, of het moet voor product verbetering zijn) of een dode console?
  Sowieso ga je elke keer dat je je PS3 gebruikt met dit soort regels akkoord.

  Als ze die hackers eerst maar offline houden, dan rustig over een goede (geen tijdelijke oplossing) nadenken en dan hun reten kapot gaan procederen komt het wel goed.

 6.    21 XP
  jens2170's avatar

  @thom430: Waarom al panikeren over dode console.

 7.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  Beetje een gek bericht natuurlijk. Natuurlijk kán Sony niet een console onbruikbaar maken. Dan krijgen ze groot gezijk met de Amerikaanse Consumentenbond(Naam even kwijt). Zoiezo niet tot Sony de rechtzaak eventueel wint. maar ik blijf er bij dat dit niet gebeurt. ben eens even door de brieven aan het bladeren die Geohot gekregen heeft. En goed, je gaat de overeenkomst aan niets aan de software te doen, MAAR Sony heeft geen poot om op te staan, met dank aan de rechtzaak die Apple een paar maanden geleden verloren heeft. Daar zullen de “Hackers” zoiezo naar wijzen, aangezien dat hetzelfde kat en muis spel was. Geohot paste iOS aan, en Apple kwam met het argument dat hij dit deed voor illegale apps etc. Echter, kun je met een jailbreak niet zomaar illegale apps draaien, maar ALLE code die niet door Apple is goedgekeurd. En dat is hier ook. Geohot heeft de kernel juist zo gepached, dat je GEEN illegale games kunt spelen. Dat andere dat weer voor mekaar krijgen, oké, maar daar heeft Geohot niks mee te maken. Dit blijft natuurlijk allemaal gissen, want ik ken de Amerikaanse wet niet van buiten, maar naar wat ik nu lees etc. En wat ik er van weet, graaft Sony haar eigen valkuil dieper en dieper met deze rechtzaak.

  EDIT: oh ik zie dat ik een beetje ver afwijk. maar een console onbruikbaar maken heeft Microsoft ook gedaan in het begin. En ook zij hebben daar veel gezijk mee gehad, en bannen nu voortaan gewoon alleen maar op XBL. Sony gaat zelf ten onder als ze consoles onbruikbaar gaan maken.

 8.    844 XP
  thom430's avatar

  @jens2170:
  Omdat dat het overduidelijke gevolg zou kunnen zijn misschien?

 9.    21 XP
  jens2170's avatar

  @thom430: Jailbreak is niet alleen voor backups. En jij hebt zeker nog nooit iets illegaals gedownload.

 10.    56 XP
  wajan7's avatar

  hup sonny hup!!!

 11.    14 XP
  Conjo bo mama's avatar

  wat de hackers kunnen kunnen ze bij sonny ook en als ze dat niet kunnen, gaan ze mensen zoals geohot enzovoort proberen met veel geld aan hun kant te krijgen of zelfs een nieuwe keycode te maken of dergelijke. mag sony een legaal bedrijf zijn maar er gebeuren zekker illigaal dingen.

 12. Anoniem -   
  rin's avatar

  @Tim14ww: Geohot heeft de kernel juist zo gepached, dat je GEEN illegale games kunt spelen. Dat andere dat weer voor mekaar krijgen, oké, maar daar heeft Geohot niks mee te maken.

  Ik zou je bronnen eens na kijken, GeoHot heeft hier nix mee te maken.
  Hij heeft de mensen gewaarschuwd nix met lv2 te doen omdat het je PS3 kan bricken (wat dus ook bij verschillende devs/hackers is gebeurd.
  Hij wist al dat er verschillende patches/security controles in lv2 zaten die het spelen van backups tegen houd, dat is niet iets wat hij er zelf in heeft “gepatched” maar Sony.

  Ik zeg Sony ban alle gebruikers maar van PSN waarvan maar enigszins sprake is van een Backuploader, Homebrew, lees XBMC daarentegen is niet illegaal en zeker een meerwaarde voor je PS3.

 13.    253 XP
  Xenopredator's avatar

  nou…beetje jammer dan:P

 14.    1919 XP
  ddvos's avatar

  dan moet je ps3 toch wel met het internet verbonden zijn ?

 15.    51 XP
  Cobra's avatar

  Ik zeg bang makerij dit, als zelfs microsoft niet in je computer mag kijken op illegale licenties mag sony ook niet iets vergelijkbaars doen. Wet privacy enzo.

 16. Anoniem -   
  ano's avatar

  NICE!

 17. Anoniem -   
  Donstil's avatar

  Haha sony is duidelijk op de bangmaak tour omdat ze echt niet weten wat ze met dit probleem moeten. Laat je niet bangmaken Console bannen voor offline play is helemaal niet toegestaan in Nederland (en zelfs de EU dacht ik). Je koopt een console en daarna mag je er mee doen wat je wilt. Sony mag je wel bannen voor extra diensten (PSN BV) maar offline mogen ze je niet bannen

 18.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  @rin: Nee, Geohot kón die security om de lv2_kernel patchen als hij wouw, hij deed dit alleen niet omdat hij tegen illegale games is ;-). Dat Andere devs zo stom zijn om het toch te proberen, en er zo weinig verstand van hebben dat ze het fout doen, tja, dat is hun probleem, ik wil alleen maar duidelijk maken, als fail0verflow en Geohot bsckup games en managers wilden gebruiken, was dat al lang mogelijk, neem dat maar van mij aan 😉

 19.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  @Donstil: @Donstil: Dat is ook niet helemaal waar ;-). Als jij je PS3 aanzet ga jiij akkoord met de regels van Sony, waar in staat dat jij niks met de software mag doen. hackers blijven roepen dat ze mogen doen met een console wat ze willen, omdat ze hem gekocht hebben, dat kunnen ze blijven roepen, maar ze zijn wel akkoord gegaan met de licentie van Sony. Ze kunnen je bannen, ook offline, maar zoals ik eerder al zei, dan krijgen ze groot gezijk, net als Microsoft kreeg.

  Sorry voor de dubbelpost

 20.    6677 XP
  Myx's avatar

  Hopelijk komt het allemaal aardig goed.

 21. Anoniem -   
  rin's avatar

  @Tim14ww: Ja dat klopt, ik gaf alleen aan dat niet GeoHot lv2 heeft gepatched zodat het niet meer mogelijk was.
  Die verhalen doen/deden namelijk de ronde.
  En ja ik ben het met je eens dat als ze het gewild hadden het idd allang mogelijk zou zijn!

 22.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  SHIIIT! geen offline porno meer kijken 🙁

 23.    442 XP
  rwss's avatar

  Dat is vreemd dat $ony wel buiten de wet om mag handelen, hier wordt misbruik gemaakt in en op de privacy waar mensen recht op hebben, daar gelaten dat mensen illigaal bezig zijn, daarnaast kan het ook nog eens gezien worden als computer vredebreuk en beschadiging van data op de hdd en hardware.
  Wat wel mag is en dat is het grote recht van $ony het lek dichten met security updates en ze mogen ook bannen van P$N.
  Mijn advies is gewoon de rootkey vervangen en voor alle games een update maken om ze te laten functioneren met de nieuwe rootkey’s.
  Betere optie zou zijn om een mogelijkheid bieden om legaal homebrey toe te laten.

  XRamon101X, dat zouw een van de privacy redenen kunnen zijn, maar dit zou je eigenlijk sowiso niet moeten doen via een P$3, de browser van de P$3 is een van de meest brakke browsers die het licht ooit is gegund.

 24.    169 XP
  nWo_PsyKoMaNiaK's avatar

  mooi Sony ban all hacknerds!!!

 25. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Volgens experts is het zelfs mogelijk om een complete systeem ban te geven, waardoor het niet mogelijk is om zowel offline als online games te spelen. ?????

  En volgens mij mogen ze nog eens niet een volledige complete systeem ban te geven

  De koper mag zelf toch weten wat hij met de playstation 3 doet , ja ok illegale dingen erop en dan online game’n ja ok dan kan ik wel begrijpen met een ‘ bantje ‘ maaar als je niet online ga gam’n (ofline) dan mogen ze niks doen .
  Je kan online gewoon gebruiken om te chatten , daar is niks verkeerds aan 😉

 26.    844 XP
  thom430's avatar

  @Anoniem:
  Jij mag echt niet vanalles doen met je console.
  Moment dat jij hem aanzet ga je ermee akkoord dat je niks,software hetzij hardwarematig veranderd.

 27.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  @rwss: Geloof me nou maar dat Sony met dit geen inbreuk pleegt op je Privacy ;-). En voor degene die hier zijn die me nog steeds niet geloven, hier de dingen die sony checkt als je je PS3 aanzet…

  fus01.ps3.update.playstation.net > Update Server (sys updates)
  mercury.dl.playstation.net > What’s new ads
  nsx.np.dl.playstation.net > playstation store preview
  nsx-e.np.dl.playstation.net > ads
  (main file exchange connections)
  us.np.stun.playstation.net > on boot initiates connection
  ena.net.playstation.net > SSLv3 connection after above connection
  dus01.ps3.update.playstation.net > secondary update attempt (could force updates)
  auth.np.ac.playstation.net > SSLv3 authentication server
  (destination servers)
  service.playstation.net (has multiple IPs if only the ip address is blocked)
  (Error Reporting)
  creepo.ww.hl.playstation.net (uploads crash reports etc.)

 28.    100 XP
  slpschttr's avatar

  @Tim14ww:

  Dat is dan ook weer niet waar, want als jij een ps3 koopt en je niet inschrijft voor psn ga je helemaal nergens mee akkoord.

 29.    549 XP
  Tjoe's avatar

  Loool full systembann whahaha owned

 30.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  @slpschttr: Tuurlijk wel ;). Staat vast wel ergens in een van de boekjes die je erbij krijgt etc. Het staat in ieder geval ergens. Zal het zo voor je opzoeken 😉

 31. Anoniem -   
  Baaz's avatar

  Gewoon online functie uitschakelen…dan kunnen zij niks doen !!

 32.    442 XP
  rwss's avatar

  Tim14ww, je hebt helemaal gelijk met die opsomming die je nu geeft, maar daar gaat het ook niet om, het gaat erom wat dadelijk bij dat lijstje erbij gaat komen en wat ze gaan vast leggen en wat ze vanaf jouw machine gaan halen en opslaan, dit gaat ook voor marketing doeleindes misbruikt kunnen worden, het eind resultaat is dat van andere bedrijven je console via $ony bestookt kan gaan worden met reclame als je de machine al aan zet, je game voorkeur en daar mee samen hangende producten is immers bekend, je zou dit kunnen vergelijken als jezoek gedrag via Google.
  Privacy is een groot goed om toch nog eens over na te denken.

 33.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  @rwss: Natuurlijk niet, je schrikt mensen alleen maar op. Dat mag Sony niet eens van de wet, het enige wat ze zouden kunnen doen is bij de boot checken of er backup games gespeeld wordt en dan een ban uitdelen. Verdere persoonlijke gegevens etc, gaan ze echt niet opslaan 🙂

 34.    428 XP
  Djives's avatar

  Als je ps3 via een soort van GPS ofzo contact maakt waardoor ze controlle kunnen uitvoeren doe je toch gewoon aluminium folie om je ps3 en prikt een paar ventilatie gaatjes:p

 35.    44 XP
  Boudewijn's avatar

  uhh even serieus, als dit waar is he… dat zou echt belachelijk zijn.. De politie mag niet kentekens die op de snelweg rijden scannen… telefoongesprekken mogen, tenzij reden, niet getapet worden… en dan wil een gebruiker van NeoGaf opeens zeggen dat Sony full use heeft van dit alles? Beetje opmerkelijk vind ik het wel

 36.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  @jens2170:
  Als je niks te verbergen heb, zul je er niet mee zitten.

 37. Anoniem -   
  lauwie's avatar

  Dat vind ik nu eens een goed idee, al die stomme hackers een system ban geven!!! banne die vieze kut hackers!

 38. Anoniem -   
  rin's avatar

  @Boudewijn: De politie mag wel kentekens op de snelweg scannen., althans dat word al een lange tijd gedaan.
  En was laatst in het nieuws dat ze die gegevens 4 weken willen bewaren om zo criminelen makkelijker op te kunnen sporen.
  2 jaar geleden kreeg ik een brief waarin stond dat ik dagelijks heen en terug reed op een snelweg en omdat er groot onderhoud gepland stond of ik dan tegen vergoeding gebruik wilde maken van het openbaar vervoer.

  Dus het is onzin wat je zegt.

  Politie staat ook langs de weg kentekens te scannen tot er iemand langs komt die wat op zijn/haar naam heb staan (boetes etc.).