Treyarch’s David Vonderhaar is geen onbekende en is het gezicht van de Black Ops subserie van Call of Duty. Hij werkt al meer dan 14 jaar bij Treyarch en staat aan de basis van heel veel multiplayer beslissingen in de franchise.

In een aantal tweets die hij afgelopen nacht de deur uit heeft gedaan lijkt het echter niet zo goed te gaan met de design director. Hij schrijft bijvoorbeeld dat iemand die hij respecteert hem gevraagd heeft of hij de Call of Duty wereld los wil gaan laten. David Vonderhaar meldt dat hij dit snapt en ook respecteert en wenst hij, voordat hij gaat, alle Call of Duty World League Esports helden veel succes.

Zulke tweets zijn natuurlijk opmerkelijk en inmiddels heeft hij alles weer van zijn Twitter-account verwijderd, behalve één laatste tweet waarin staat: “Starve the ego; feed the soul. Goodnight, and thanks for all the fish.“. Dat is net zo cryptisch als de verwijderde tweets dus we hebben geen idee wat hij hier precies mee wil bereiken.

Op het Resetera-forum heeft men alle tweets verzameld en hier wordt al snel de conclusie getrokken dat op basis van deze communicatie, David Vonderhaar niet langer meer voor de studio werkt. Vooral de volgende tweet roept veel vraagtekens op:

We have come a long way. I can’t help myself in this exact second. I just don’t care what it cost anymore. We did a thing together. It sucked. It was awesome. Pat yourself on the back. Thank you. So much fun to be had.

Het lijkt erop dat dit mogelijk te maken heeft met de hevige manieren van commercie die in Black Ops 4 op een later tijdstip zijn geïntroduceerd. Verder kan het ook nog te maken hebben met de toenemende werkdruk nu Treyarch plots ook de Call of Duty voor volgend jaar moet gaan verzorgen. Het probleem is alleen dat de tweets zo onduidelijk zijn dat we alleen maar kunnen gissen over de echte toedracht en het slechts kunnen weerleggen tegen de inmiddels vrijgekomen informatie over de studio.

Wat het ook moge zijn, het lijkt erop dat David Vonderhaar niet helemaal blij is met zijn positie en het is nog maar de vraag of hij zijn loopbaan bij Treyarch voort zal gaan zetten na deze escapade.