Disney heeft vandaag aangekondigd op 12 november te beginnen met zijn nieuwe streamingdienst. Deze dienst heet Disney+ en voor een streamingdienst zijn ze behoorlijk goedkoop, een abonnement kost slechts 7 euro per maand. In tegenstelling tot Netflix, waarbij het goedkoopste abonnement begint bij €7,99 en dan heb je geen HD-kwaliteit. Dit begint pas bij het abonnement van €10,99 en als je Ultra HD wilt hebben moet je zelfs €13,99 per maand betalen.

Voor Disney+ hoef je niet extra te betalen voor 4K HDR content, dit zit al bij het basis abonnement inbegrepen. Specifieke details over het aanbod van Disney zijn nog niet bekend. Disney+ lanceert op heel veel apparaten, waaronder de Apple TV, Android TV, Xbox One en PS4.

In het aanbod van de streamingdienst tref je content aan van Disney zelf, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en The Simpsons. Op 12 november lanceert Disney+ tevens in Canada en de Verenigde Staten en op 19 november ook in Australië en Nieuw-Zeeland. Hiermee is Nederland één van de allereerste landen ter wereld die de service ontvangt.