Hideo Kojima heeft gisteren gloednieuwe Death Stranding gameplay footage getoond tijdens de Gamescom Opening Night Live persconferentie. Hierin werd meteen duidelijk dat Sam de mogelijkheid heeft om zijn blaas te legen, dat is namelijk waar de gameplay demo ook meteen mee opende.

Hideo Kojima heeft nu echter bevestigd dat het niet mogelijk is om per ongeluk de penis van Sam te zien in de game. Norman Reedus, de acteur achter Sam, heeft zijn penis mogelijk ook niet laten inscannen en dus zijn de textures en modeling waarschijnlijk niet eens aanwezig in de game.

Wanneer Sam gaat urineren zal hij met opzet zijn rug tot de camera keren, welk standpunt je ook aanneemt. Het is ook niet mogelijk om jezelf te verlichten in het bijzijn van andere mensen. Manieren blijven dus bewaard, ondanks de optie tot urineren in de game.

Wat betreft de paddenstoel die uit de grond kwam na het urineren, daar was Kojima nog wat cryptisch over. Hij zei dat je het als een wapen kan gebruiken, maar ook als één van de sleutels, iets waar je later wel achter gaat komen.