Als Rockstar Games ergens mee bezig is, kijken we natuurlijk massaal om. De multinationale studio is mogelijk bezig met een gloednieuwe game of downloadbare content. De Australian Classification Board, die verantwoordelijk is voor het voorzien van een leeftijdsclassificatie op bijvoorbeeld games, heeft namelijk afgelopen maand een game afgekeurd die de titel ‘Bonaire’ draagt. Deze werktitel is van niemand anders dan Rockstar Games.

De geruchten zeggen dat het mogelijk om een uitbreiding gaat voor Red Dead Redemption 2. Bonaire is immers een eiland dat ligt in de Cariben, een regio die eerder terugkwam in de western game. Dit is natuurlijk koffiedik kijken, omdat Rockstar nog niks heeft aangekondigd, maar het lijkt ons niet de (werk)titel van een losstaande game.

De reden voor afkeuring in Australië is overigens onbekend gebleven, maar het is niet de eerste keer dat Rockstar er tegen problemen aanloopt. Mogelijk krijgt Rockstar Games alsnog goedkeuring voor het project wanneer er de nodige aanpassingen hebben plaatsgevonden voor de lokale markt.

Pas geleden is de enorme Red Dead Redemption 2 poster, die buiten Rockstar North hing, weggehaald. Dit houdt in dat ze wellicht binnenkort een nieuwe poster gaan plakken. Of Bonaire hier iets mee te maken heeft is nog onduidelijk.