Films die gebaseerd zijn op videogames zijn dan misschien niet altijd een goed plan, maar een (horror)film die zich afspeelt in het universum van de Metro-games had alleszins wel kans tot slagen. Vandaar dat enkele jaren geleden dan ook sprake was van zo’n project. De ontgoocheling was echter groot toen dit project uiteindelijk werd geannuleerd door onenigheden over het script dat te “Amerikaans” aanvoelde. Enige tijd later laat het project echter plots weer van zich horen, deze keer in de vorm van een Russische productie.

Het Russische Gazprom Media bezit momenteel de rechten op de Metro 2033-film en heeft in overleg met Dmitry Glukhovsky, de auteur van de boeken waarop de Metro-games zijn geïnspireerd, groen licht voor het project gekregen. Glukhovsky had hierover het volgende te zeggen:

“I finally met a team that I can entrust Metro with. Our ambitions turned out to be similar: to create a world-class blockbuster and stun even those who have read the trilogy and know it by heart.”

Het draaien van de film zou ergens aan het begin van 2020 moeten beginnen, om de film uiteindelijk in januari 2022 in de zalen te krijgen. Alhoewel er veel kan mislopen in die tussentijd, blijven we optimistisch denken en blijven we hopen dat deze film ooit het daglicht ziet!