Er is inmiddels geen grotere gamebeurs op deze aardbol dan de gamescom, dit immense evenement in Keulen staat op de kaart als de place to be voor gamers. Overige beurzen in Europa zijn ook nog wel leuk om te bezoeken, maar hebben erg veel moeite om relevant te blijven. De gamescom daarentegen weet dit jaar weer prachtige cijfers te boeken en de organisatie meldt dat 373.000 bezoekers de beurs hebben weten te vinden.

Verdeeld over vijf dagen zijn dit cijfers waar je ú tegen zegt en in totaal hebben 1153 bedrijven deelgenomen aan de beurs. Het was ook de eerste keer dat er een openingsshow werd gedaan, Opening Night Live heette het en werd de maandag alvorens de opening van de beurs gehouden. Geoff Keighley, bekend van The Game Awards, presenteerde dit evenement en toonde onder andere nieuwe beelden van Death Stranding samen met een hele hoop aankondigingen van andere games.

Hiermee is de gamescom qua nieuwswaarde ook aanzienlijk vooruit gegaan dit jaar, al blijft de E3 nog wel de beurs waar de meeste nieuwtjes vandaan komen. Dat laatste viel dit jaar echter wat tegen, mede dankzij de afwezigheid van Sony Interactive Entertainment.