Een nieuw Grand Prix toernooi start binnenkort in het populaire Crash Team Racing en ditmaal krijgen we toch wel een erg speciale gast over de vloer: niemand minder dan Spyro the Dragon scheurt nu immers ook over de racetrack. Spyro komt zelfs niet alleen: nieuwe personages, nieuwe karts en een nieuwe track begeleiden zijn entree in de wereld van Crash Team Racing. Dit werd onthuld in een blogpost van PlayStation.

Eerst aan bod zijn de personages: naast de logische toevoeging van Spyro zelf, krijgen we immers ook hoog bezoek van zowel Hunter en Gnasty Gnorc, uiteraard begeleid met nieuwe karts die hun persoonlijkheid weerspiegelen. Deze karts en personages brengen bovendien ook nieuwe stickers, paintjobs en skins met zich mee, kwestie van nog wat meer op te vallen.

via Gfycat

Ten slotte moet ook even de aandacht worden gevestigd op de nieuwe racetrack, die speciaal werd gemaakt om de aankomst van Spyro zo passend mogelijk te maken. Spyro Circuit ademt namelijk alles Spyro uit. Wumpa Fruits zijn vervangen door gems, magische portalen duiken op en nog veel meer elementen zijn toegevoegd aan de gameplay, waardoor de track de perfecte mix vormt tussen Crash Team Racing en Spyro the Dragon.

De Spyro & Friends Grand Prix gaat live op 30 augustus en is beschikbaar voor iedereen die de basisgame in zijn bezit heeft.