Sony klaagt GeoHot en meerdere hackers aan

Het is misschien wel het grootste nieuws van de laatste paar weken, de gehackte PlayStation 3 met firmware 3.55 erop. Hierover kan je alles lezen in onze blog wat je maar wilt weten en de vraag was eigenlijk of Sony het hier bij liet zitten. Na het bericht van gister dat Sony er iets aan kan doen, is nu ook bekend geworden dat ze meer stappen gaan ondernemen tegen GeoHot en andere hackers.

Sony heeft namelijk officieel hackers aangeklaagd, waaronder GeoHot en de hackersgroep fail0verflow, die zich hebben bezig gehouden aan het hacken van de PlayStation 3. Het gaat ze voornamelijk om het feit dat ze de kopieerbeveiliging van de PlayStation 3 hebben omzeilt. De hackersgroep zegt op hun beurt dat het niet hun bedoeling is om de PlayStation 3 toegankelijk te maken voor piraterij, maar om ervoor te zorgen dat ze hun eigen homebrew erop kunnen zetten.

Hoe dit allemaal verder afloopt weten we natuurlijk nog niet, maar we zullen hier vast en zeker nog veel meer over horen. Wordt vervolgd!

 1.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  in mijn mening zijn ze onschuldig aangezien ze de code hebben geblockt dat er backupmanagers enz niet op kan worden afgespeelt dus piraterij is het eigenlijk niet dat anderen mensen het proberen te omzeilen en het erop te zetten is een ander geval

 2.    120 XP
  vgamer's avatar

  Schijnbaar was er ook zo’n zaak voor de iphone ofzo? Raad eens wie er toen won…

 3.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  Ze zijn niet schuldig van het hacken van de ps3 ‘maar wel van het vrij geven van hun hack zo dat iedereen het kan gebruiken voor hun PS3.

 4.    49 XP
  IlFenomeno's avatar

  @ps3dennis: @ps3dennis:
  dat is geen misdrijf.

 5.    56 XP
  wajan7's avatar

  alweer hup sony hup

 6.    120 XP
  vgamer's avatar

  @IlFenomeno:
  Ja inderdaad, anders zouden we ook bijv. producenten van keukenmessen enz. kunnen aanklagen omdat iedereen het voor foute doeleinden kan gebruiken >.>

 7.    879 XP
  WoofeR's avatar

  Ik denk serieus dat Sony sterk in hun schoenen staat vanwege het feit dat de hackers het recht niet hebben om aan de slag te gaan met de PlayStation 3 op deze manier. Zeker niet met commerciële doeleinden als de hackers deze hebben. Ook het feit dat hierdoor de weg helemaal open is voor piraterij, wat overal tegenwoordig gezien wordt als een misdaad en dus tegen de wet is!

 8.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ik verwacht hier niet veel van.

 9.    89 XP
  Tim14ww's avatar

  @WoofeR: Hmm daar ga je toch fout. Ik baseer dit op het feit dat Apple een gelijke rechtzaak een paar maanden geleden keihard heeft verloren. En dat ligt niet anders, want de hackers daar scholen ook achter het feit dat ze eigen programma’s draaiden en geen piraterij als doel hadden. Kijk dat dan installous komt door andere makers oke… Maar dat is hier hetzelfde verhaal. Geohot is aangeklaagd, maar hij heeft piraterij helemaal niet mogelijk gemaakt. Hij heeft mogelijk gemaakt dat iedereen zijn eigen code kan draaien. Dat er dan andere zijn die piraterij mogelijk maken, oke, maar dat is niet de schuld van Geohot. Sony gaat dit verliezen, en dan zijn ze verder van huis 😉

 10.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @Tim14ww: We zullen zien Tim;) Persoonlijk hoop ik dat dit allemaal geblokkeerd wordt, aangezien Sony denk ik rigoureuze stappen gaat ondernemen zoals het bannen van accounts en dergelijke en denk maar eens aan het betalen voor online gamen dan, wat dan waarschijnlijk helemaal ingevoerd wordt. EA en THQ doen er al goed aan om een online pass te geven bij nieuwe games. Dit doen ze niet ten nadele van tweedehands games, maar straks als alles open is, dus ook voor piraterij, om illegale gamers tegen te gaan!

 11.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  haha ik hoop zo dat sony deze rechtzaak dik verliest meet een mooie schade vergoeding voor geohot en failoverflow
  @WoofeR: waarom gebruikt iedereen het woord bannen als dreigeent? De mensen die hun ps3 hebben omgebouwd kan dat echt niets schelen of hun console gebanned word of niet.
  En als je je console gaat ombouwen neem ik aan dat je weet dat er een aardig groot ban risico in schuilt

 12.    27 XP
  SoulRyder's avatar

  @Tim14ww: Hmm daar ga je toch fout. Aangezien Apple had verloren omdat ze niet konden bewijzen dat de hackers degene waren die er ook voor hadden gezorgt dat de hack verspreid werd. Maar geohot heeft dit duidelijk wel zelf gedaan door de hack openbaar te maken (ja ||Fenomeno dat is wel degelijk strafbaar) en is daardoor de spreekwoordelijke lul. Persoonlijk ben ik hier blij om want als iedere hacker dit zomaar ongestraft kan doen stijgt het percentage van spelers die illegaal spelen, en zeker die illegaal games spelen die goed zijn maar niet het allerbest. Niet alle games kunnen namelijk het best zijn, maar de meeste illegale spelers die wel af en toe wat kopen, kopen alleen het allerbeste. Waardoor veel studios die minder resources hebben om de allerbeste games te maken, maar wel goede games maken, vaak benadeelt worden, want hun games worde dan veel sneller gedownload (En geloof me ik was zelf ook ooit zo dus ik weet hoe het gaat)

  @nis-gens
  Ja geweldig! Dan gaat de industrie er zeker aan, alle CoD’s blijve wel bestaan hoor, maar de echte creatieve studios die eens iets anders proberen als een nieuwe CoD zijn binnen de korste keren dicht omdat hun games allemaal gratis gedownload worden. Maar ach er zijn ondertusse al 3 studios die aan CoD werken alsof het nog niet genoeg is. Laten we de hackers steunen! (Niks mis met CoD trouwens maar variatie mag er ook wel zijn he)

 13.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @nis-gens: Als jij hoopt dat Sony verliest, zijn wij de grote verliezers en niet Sony ! Wij gaan dan straks dik betalen om online te kunnen gamen en piraterij is gewoon tegen de wet, overal ter wereld! Je moet logisch nadenken hierover en Sony heeft gelijk dat ze het over bannen ebben en je zegt het zelf al, je neemt een risico als je het doet…

 14.    49 XP
  IlFenomeno's avatar

  @SoulRyder:
  wederom, het is niet strafbaar. Je mag hacks uitgeven als je maar niet de intentie hebt om piraterij te promoten. Wat Geohot doet is legaal, ze geven gewoon hacks uit, en wat de mensen daarmee doen, dat is niet hun probleem. Precies wat vgamer zei. En Geohot heeft alleen backups gemaakt van eigen gekochte spellen voor persoonlijk gebruik. Wederom niet strafbaar.

 15.    27 XP
  SoulRyder's avatar

  @IlFenomeno: Hmmm ik hoorde ergens dat de rootkey uitgeven wel strafbaar was maar aangezien ik zelf de wetboekjes niet ken zal ik je niet nogmaals ongelijk geven.

 16.    1919 XP
  ddvos's avatar

  gratis games spelen is natuurlijk leuk maar ik denk dat het voor ons niet veel goeds zal doen. Sony zal waarschijnlijk alleen maar meer dingen van de ps3 verwijderen dan er bij doen zodat de ps3 niet meer gehackt kan woorden

 17.    515 XP
  Dead-M's avatar

  @nis-gens: Jij bent echt een sukkel. Punt.

  Hoop dat Sony wint.

 18.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Deze hacker heb ook geen genaden

 19.    49 XP
  IlFenomeno's avatar

  @WoofeR:
  Doe es rustig man, denk hier eens over na:
  Xbox 360 is beter verkocht dan de ps3. Terwijl de Xbox 360 al jaren open ligt voor piraterij. Je kan letterlijk gewoon een Cdtje branden en spelen op je Xbox. Je doet alsof het catastrofaal is dat de ps3 word gehackt. De PS3 word uiteindelijk toch gehackt. En wat kan het jou schelen of Sony verliest of wint? Betaald internet gebeurt niet want hun lopen ver achter in verkoopcijfers in vergelijking met de Xbox 360, dan verliezen hun waarschijnlijk nog meer geld. Ik snap echt niet waarom je hierom boos kan zijn, Sony is niet de bedrijf van je vader ofzo. Zoals elk bedrijf, het kan hun geen fuck schelen om jou, ze willen alleen je centen.