PSP2 even krachtig als de PlayStation 3?

Het houdt maar niet op met nieuws rondom de nieuwste technologieën van Sony. Gaat het niet om de PlayStation Pocket, dan gaat het wel om de hack van de PlayStation 3 met firmware 3.55. Maar dat is niet het enige wat we horen over Sony, want er komt naar alle waarschijnlijkheid aan het einde een nieuwe handheld uit: de PSP 2.

MCV heeft een artikel uitgebracht waaruit te leiden is dat de PSP 2 aan het einde van dit jaar zal uitkomen. Sony heeft echter nog niets bevestigd en alle hoop is gevestigd op een officiële aankondiging op de aankomende GDC in San Fransisco, Amerika aan het einde van februari.

Ook menen ze bij MCV te weten dat de PSP 2 net zo krachtig zal worden als zijn grote broer, de PlayStation 3. De PSP 2 zal ook meer gebruik gaan maken van DLC, kleine games en applicaties vanaf het PlayStation Network dan nu al het geval is.

 1.    10 XP
  WHIPLASH_MR4's avatar

 2.    6677 XP
  Myx's avatar

  @WHIPLASH_MR4: wtf ?!
  ON: Ben erg benieuwd, als de psp2 tegenvalt ga ik namelijk voor de 3ds.

 3.    253 XP
  Xenopredator's avatar

  @Myx: jah idd, ik ook!

  Vind hem er niet echt mooi uitzien eigenlijk! Lijkt ook wel op de PSPhone! Maar als het de kracht van de Ps3 heeft….hmm! 😀

 4.    281 XP
  Chazz_D's avatar

  net zo krachtig als de PlayStation 3 :’)

 5.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  Ik denk dat ze het er per pixel over hebben. Beetje zinloos om evenveel rekenkracht te stoppen in iets dat maar ongeveer 1/4e van de pixels zal hebben.

 6.    118 XP
  Marvin's avatar

  @Roytjuh: grafisch gezien wel ja, maar als je veel mensen on screen wil dan kost dat veel rekenkracht wat de ps3 wel heeft 😉

 7.    169 XP
  nWo_PsyKoMaNiaK's avatar

  moeilijk om te geloven maar we shall see…

 8.    1919 XP
  ddvos's avatar

  als je dan cod kan spelen net zo als op de ps3 ga ik hem kopen

 9.    524 XP
  Glennps3's avatar

  zijn de psp2 en psphone niet hetzelfde? Ik ben toch wel vanplan voor de psPhone te gaat als hij er niet zo uitziet als deze maar zoals die andere met het touchpad. die lijkt me echt prachtig

 10. Anoniem -   
  GeneralSecura's avatar

  Geloof er dus geen bal van.

 11.    344 XP
  Galaick's avatar

  haha, hoe veel ik ook van handhelds hou, hahaha!
  En dat extra content op PSN, dat is vooral een consumenten keuze, dat moet je nooit opdwingen (zie PSPgo)

 12.    5406 XP
  7th-son's avatar

  zou mooi zijn, maar ik geloof er niets van dat de psp2 net zo krachtig word als de ps3
  net zo krachtig als de ps2 zou ik nog wel geloven

 13.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  Dan mogen we wel hopen dat we onze handen er niet aan branden 🙂 want hoe houden ze het ding koel !? en wat is de bat-duur !? mag hopen dat het minstens 6 uur is, of moetten we soms een accu op onze rug mee dragen.

 14.    672 XP
  MightyMostert's avatar

  @Roytjuh: een kwart van de pixels? Oke dus 1/4 deel van FullHD 1920×1080 / 4 = 480×270? Gast me mobieltje heeft al een hogere resolutie.

  Ik denk dat het display van de psp2 gewoon 720p 3D gaat worden. Dat gebruikt de Ps3 ook met 3d games. Zou ook erg leuk zijn als deze dan het digitale aanbod van de Ps3 kan afspelen.
  Ben je druk bezig op je Ps3 met Killzone 3. En dan verder wil Killzonen op je psp2 op bed door ze te laten syncen. WiFi aan en verder gamen.

  Sterker nog… misschien volgend jaar via het nieuwe 4G netwerk gewoon je online spel verder spelen in de trein… Vet man hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik hem wil hebben… Hoop alleen dat ze hem dan samen koppelen..

 15. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @MightyMostert: Je moet bij een kwart van de pixels niet door 4 maar door 2 delen, want als je door 4 deelt is het een 16e van de pixels.

 16. Anoniem -   
  Ramon's avatar

  zal best dat hij evenveel kracht heeft, maar evenveel kracht in wat? voor hetzelfde geld heb je dalijk veel lag, lame graphics of werkt hij gewoon slecht

 17.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @MightyMostert:
  Lijkt me sterk. De iPhone 4 heeft bijvoorbeeld 960×640. En dat is al kraakhelder. Zelfs de Galazy Tab heeft geen 720P, die heeft 1024×600. En dan heb je het over 7″. Dat terwijl de huidige PSP 4,3″ heeft en dat is al flink. De PSP2 zou 5,3″ worden, dan denk ik niet dat hij 720P wordt. Het zou kunnen, maar het zou dan het eerste mobiele device zijn dat 720P is.