Crysis is een first-person shooter serie van ontwikkelaar Crytek, waar gedurende de vorige generatie consoles diverse delen van zijn verschenen. In de games beschikken spelers over een zogeheten Nanosuit. Dit pak geeft je allerlei speciale krachten waarmee je bijvoorbeeld sterker, sneller en onzichtbaar kunt worden.

Het eerste deel uit de Crysis serie verscheen in 2007 voor de pc. Enkele jaren later, in 2011 om precies te zijn, werd de shooter ook uitgebracht voor consoles. Na het derde deel uit 2013 hebben we niets meer van de serie vernomen en Crytek gaf daarna aan zich meer te willen richten op free-to-play games. Toch duikt de titel nu weer op, want zou de studio misschien kunnen hinten naar een comeback van Crysis?

Crytek heeft een nieuwe trailer van de CryEngine vrijgegeven. In deze tech demo wordt getoond waar deze engine allemaal toe in staat is. Dat is verder niet heel opmerkelijk, maar richting het einde van de video gebeurt er wel opeens iets bijzonders. Dan is er namelijk een scène met een jungle en een strand te zien. Laat deze scène nou precies uit de allereerste Crysis game komen.

Het is vanzelfsprekend dat er direct diverse geruchten zijn ontstaan. Hint Crytek hiermee naar een remaster of een remake van Crysis? Vooralsnog heeft Crytek hier nog niet op gereageerd en dus moeten we afwachten wat de studio van plan is. Hoe dan ook is het wel erg opvallend dat deze scène, die vanaf 2:17 te zien is, gebruikt wordt in de tech demo.