Liefhebbers van de Japanse Otaku-cultuur weten vast wel wat we bedoelen als we het hebben over anime. De typisch Japanse geanimeerde entertainmentvormen zijn immers wereldwijd bekend en geliefd door velen. Je kent het vast wel: personages met extreem flashy outfits, kapsels waar bakken haargel in gegooid moeten zijn geweest, wapens die even gigantisch zijn als de persoon die het wapen hanteert, extreme over-the-top gevechten en ga zo maar door. Vaak zijn fans echter zo gefascineerd door deze werelden, dat ze zich gaan verkleden als hun favoriete personage, oftewel cosplay zoals dat in de volksmond heet. Cosplay heeft al vaak enkele mooie resultaten opgeleverd, maar laat ons duidelijk stellen: cosplay bereikt niet hetzelfde effect als anime.

Dat terzijde, Bandai Namco’s nieuwste JRPG met Soulsborne-invloeden, Code Vein, heeft een nieuwe trailer gedropt. De prachtige anime-omgevingen die we voordien te zien kregen, zijn echter ingeruild voor “live-action” cosplayers. Live-action anime op film zetten heeft nu niet direct een geschiedenis vol geslaagde projecten, denk maar aan de Netflix-adaptatie van Death Note of de Attack on Titan live-action film. Toch probeert Bandai Namco live-action anime trailers “cool” te maken, maar oordeel daar vooral zelf over.

Oké, misschien zijn we iets te hard geweest met ons oordeel, maar de aanwezigheid van sluikreclame voor energiedrankjes in de trailer voor een brutale JRPG, is het nu strikt misschien niet helemaal. Gelukkig krijgen we achteraf nog enkele korte gameplaybeelden die ons eraan herinneren waarom deze titel eentje is om ons oog op te houden!

Code Vein verschijnt op 27 september.