EA heeft al haar pijlen gericht op UFC als het gaat om het uitbrengen van vechtsport games, dat gaat jammer genoeg ten koste van het destijds populaire Fight Night. Deze beslissing was destijds best begrijpelijk, boksen werd steeds minder populair en EA keek toe hoe THQ een immens succes boekte met UFC Undisputed.

De laatste Fight Night game werd uitgebracht in 2011 en deed qua verkoopcijfers onder voor de UFC-games. Hierop dacht EA een oplossing te vinden in EA Sports MMA, maar al snel merkten zij dat de UFC-licentie nodig was om deze games tot een succes te maken. Niet lang erna kwam de aankondiging van Dana White dat ze zouden samenwerken met EA en inmiddels hebben we alweer drie UFC-games van EA mogen spelen.

Boxing promoter Eddie Hearn vindt dit jammer en heeft op Twitter al meerdere keren de aandacht van EA gevraagd. Hij uit regelmatig zijn voorliefde voor de Fight Night games en ziet maar al te graag dat EA dit weer oppakt. EA ging in gesprek met Hearn en daaruit bleek dat ze wel degelijk aan het kijken zijn om de franchise terug te brengen. Dit is verre van een concrete aankondiging, maar het zou liefhebbers van de games toch een sprankje hoop moeten geven.

In een interview met ThaBoxingVoice, vertelde Hearn:

Because every time I tweet about it [Fight Night], it goes crazy!

I wrote to EA Sports, ‘Do you realise how many questions I get about Fight Night games – let me bring it back?

“[EA reageerde met] ‘Oh, we’re looking at it, we’re looking at it.

So, EA Sports, if you’re watching, or any big-game developer, we’re here.

Fight Night, let’s go. It’s going to be number one!