Killzone 3 heeft ruim 70 minuten aan cut-scènes + rating

We hoeven nog maar een maand te wachten op een prachtwerk van Nederlandse bodem, want dan komt Guerrilla Games exclusief voor de PlayStation 3 met de First Person Shooter Killzone 3. In dit derde deel gaan we weer op pad met de ISA in de langdurige oorlog tegen de Helghast.

Vandaag is bekend geworden dat Killzone 3 maar liefst 70 minuten aan cut-scènes bevat. De game is ook gerated door het Engelse ratingbureau BBFC en heeft zoals verwacht een 18+ rating gekregen. Volgens het rapport van het bureau hoefde er helemaal niets verwijderd te worden uit de game, omdat Guerrilla Games hier vooral heeft opgelet en dan met name het taalgebruik in Killzone 3.

Dit is namelijk een belangrijk punt volgens Steven Ter Heide van de ontwikkelaar waar ze speciaal naar hebben gekeken. Guerrilla Games laat hierbij zien dat ze goed kijken naar verbeterpunten ten opzichte van een vorig deel, in dit geval Killzone 2.

“Our sound director is here today and we said to him, ‘Go through the entire database and, anything that’s got s*** or f*** in it, just get rid of it – we don’t want to hear it ever again! We feel the dialogue in there shouldn’t be gratuitous; it should be about advancing the story and natural responses. It shouldn’t be off-the-scale swearing. We’ve toned it down a little bit to make sure that the story comes across in the way we wanted it to come across,” he continued. “That’s definitely one of the points we took on board from Killzone 2.”

Boxshot Killzone 3

Killzone 3

Releasedatum:
25-02-2011
Genre:
Shooter
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:
PlayStation Now beta video lekt uit, toont Killzone 3 gameplay
Gepubliceerd op 4 feb, 2014 om 14:27
Sony feliciteert gamers met hun platinum trofee
Gepubliceerd op 9 feb, 2013 om 10:40
Oorlogs veteraan prijst Killzone en Fallout om hun ‘authenticiteit’
Gepubliceerd op 27 nov, 2012 om 12:22
Maak je klaar voor kortfilm Killzone Intercept
Gepubliceerd op 26 okt, 2012 om 13:13
 1. Anoniem -   
  Marc's avatar

  maar als rico niet mag schelden, heeft hij toch helemaal geen nut meer?

 2. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  ze schelden wel alleen meer dan f*ck word het niet hoopte eigenlijk dat er een theater mode in zat net als in blackops maar dan uitgebreid en niet sh*t kwaliteit en maar 10 seconden maar gewoon de volle 10 minuten die youtube op standaard accounts te bieden heeft en 1080p dat wil ik in killzone zien gt5 zou dit ook al krijgen maar hebben ze niet gedaan om technische redenen maar dat het daar wel in komt is zeker alleen zijn ze daar mee bezig om het goed werkent te krijgen nog

 3.    344 XP
  Galaick's avatar

  ricardo, je post doet pijn aan mijn hoofd
  En ik vind vaak dat s*** of f*** juist een wat extra sfeer geeft!
  “S*** we’re surrounded what the f*** are we supposed to do now?”

 4.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Jij ooke heer boven!! You s”! En f… ‘m….

 5.    310 XP
  killbilspier's avatar

  egt he in een 18+ film mag wel iemand gemarteld worden (saw om maar een voorbeeld te noemen) maar als het om een game gaat ho maar!! want “neuken” dat is niet netjes om te zeggen je moet zeggen “de liefde bedrijven”. die amerikanen/Engelsen zijn me toch een partijtje hypocriet. ook in liedjes wordt altijd fuck weg gelaten door een iritante piep of gewoon stil val. iedereen weet dat er gezegd word fuck maar toch laten ze het weg egt dom is dat gewoon.