Het leek er heel even op dat Activision nog meer voor ons in petto had wat betreft Call of Duty: Modern Warfare en dan wel een Battle Royale modus. Het hoge woord is er nu uit: Call of Duty: Modern Warfare zal geen Battle Royale modus krijgen. Dat is, wat ons betreft, ook helemaal niet erg want vandaag de dag hoeft niet alles per se Battle Royale te zijn. Sterker nog, de hype is inmiddels al wel weer wat gaan liggen en juist van het terugbrengen van die klassieke Headquarters modus worden we veel warmer.

Gedurende een interview met Taylor Kurosaki, narrative director voor de game en Joe Cecot, head of multiplayer bij Infinity Ward, kwam deze info naar buiten. Ze vertellen dat Ground War hun focus is en Battle Royale niet zou passen. Ze hebben al een campagne, multiplayer en de nog te onthullen Spec Ops modus en dat is al behoorlijk wat.

Ground War ondersteunt tot en met 64 spelers en hints zijn al naar buiten gekomen dat ze dit mogelijk willen opschroeven naar 100. Meer informatie over deze modus verwachten we snel, we kennen de modus natuurlijk al maar met deze nieuwe invulling zal de ervaring compleet anders zijn.