In Call of Duty: Modern Warfare is het mogelijk om te spelen tegen elk platform dankzij de cross-play feature. Spelers krijgen echter wel de mogelijkheid om voorkeuren in te stellen, dus als je niet tegen spelers met auto-aim wilt spelen is dat mogelijk. Ook kun je expliciet uitzetten dat je op de PS4 tegen spelers met toetsenbord en muis speelt.

Dat laatste klinkt misschien wat gek, gezien dat sowieso niet de bedoeling zou zijn. De matchmaking gaat op basis van input device en daarmee zou de kans klein zijn dat je in een pc-pool geplaatst wordt. Bij gebrek aan spelers kan dat wel een mogelijkheid zijn, zo maken we op uit wat Infinity Ward hierover aangeeft.

Wil je dat onder geen enkel beding? Dan kan je dat specifiek zo instellen. Ook kijkt de ontwikkelaar nog naar de mogelijkheid om platformen helemaal uit te sluiten via een optie in de game. Dat is nu nog niet geïmplementeerd, maar de kans dat deze optie er komt is vrij groot. Om alvast met wat van deze features kennis te maken, kun je er mee aan de slag in de beta van aankomend weekend.