Persona 5 Royal, de ultieme versie van Persona 5, die op zich al één van de beste JRPG’s ooit is, werd opnieuw van een hoop nieuwe informatie voorzien. Tijdens een stream door uitgever Atlus werden immers verschillende nieuwe features van deze titel aan ons voorgesteld. Deze voorstelling werd in goede banen geleid door ieders favoriete sprekende kat – of is het toch een mens? – Morgana!

Allereerst krijgen we opnieuw enkele nieuwe scènes te zien uit het dagelijkse leven van de leden van de Phantom Thieves: Joker bezoekt een festival, Joker ruimt afval op en Joker heeft een gezellig babbeltje op een bankje met nieuwe personages. Zeer spannende taferelen allemaal!

Hierbij worden ook enkele nieuwe plaatsen geïntroduceerd waar Joker met zijn vertrouwelingen kan afspreken om zijn banden te verbeteren. Zo krijgen we te horen dat Nakano en Shinagawa behoren tot de nieuwe uitgaansopties. Naast wat nieuwe omgevingen krijgen we bovendien ook onze eerste look op het Persona 5 Royal startscherm, want het scheppen van een goede sfeer in een game begint reeds bij het opstarten van de game zelf.

Uit een vraag van een fan krijgen we verder de bevestiging dat ook Joker zal beschikken over een Show Time Attack. Deze aanvallen zijn nieuwe toevoegingen en worden uitgevoerd in duo’s. Voordien was de Show Time Attack van Joker nog niet aan bod gekomen, maar nu weten we dat ergens tijdens de endgame dit toch tot de mogelijke opties zal behoren.

Nog een belangrijke nieuwe functie die in de video aan bod komt, is het Fusion Alarm in de Velvet Room. Dit alarm werd al eerder vernoemd, maar tot nu toe werd het precieze nut nog niet uitgelegd. Wanneer je Persona’s samensmelt, kan op een willekeurige basis dit alarm afgaan, waardoor je Persona’s sterker uit het proces komen.

Verder worden ook de Challenge Battles wat meer uit de doeken gedaan: bij deze uitdagingen is het de bedoeling om punten te sprokkelen door vijanden te beschadigen. Door uitdagingen correct te volbrengen, speel je nieuwe (zeldzame) items vrij om je arsenaal mee uit te breiden.

Persona 5 Royal komt op 31 oktober 2019 uit in Japan, terwijl de Westerse release op de planning staat voor de lente van 2020. De onderstaande video toont je de volledige vraag- en antwoordsessie met Morgana. Uiteraard is de video Japans ingesproken, dus zet die vertaalde ondertiteling even snel aan!