Diegene die ons de informatie bracht over de alpha en vroege gameplay details over Call of Duty: Modern Warfare, komt nu met details over de aanstaande beta. De beta begint op 12 september en duurt dan het gehele weekend tot 16 september en vervolgens begint de beta opnieuw op 20 september tot 23 september. Het eerste weekend zal exclusief zijn voor de PS4, waarbij Xbox One en pc-spelers moeten wachten tot het tweede weekend.

Via Twitter heeft TheGamingRevolution gemeld wat we zoal kunnen verwachten. Zo zal de level cap volgens hem maximaal 10 zijn, maar dit zal worden verhoogd zodra pc en Xbox One-spelers ook deel gaan nemen aan de beta. Op de 19e van september zal de level cap naar 20 worden gebracht en op 21 september zelfs naar 30 en dat zal vervolgens het maximale zijn in de beta.

De playlist zal tijdens de beta regelmatig worden aangepast en van 21 tot 23 september is het mogelijk om Ground War 32v32 te spelen. Qua weapon attachments kun je behoorlijk wat uitproberen, al zullen sommige attachments gelockt zijn achter een bepaald level. Activision heeft echter een 2x Weapon XP periode ingepland voor een aantal dagen, zodat je sneller bepaalde attachments zult vrijspelen en kunt gebruiken.

De progressie die je tijdens het eerste weekend boekt zal overgeheveld worden naar het tweede weekend, maar uiteraard niet naar de uiteindelijke release-versie van Call of Duty: Modern Warfare. Specialist streaks en specialist perks zijn niet beschikbaar gedurende de beta periode.

Wat betreft de maps krijgen we de vier eerdere maps uit de alpha voorgeschoteld samen met een Raid (10v10) map en de main maps zijn Hackney Yard, Cave, Runner en Quarry. In de beta zitten ook twee nachtelijke varianten van maps, maar welke dat zijn is nog niet duidelijk. Verder wordt nog gemeld dat Quarry niet de Modern Warfare 2-map is, maar een nieuwe 32v32 map.

Een hele hoop details, maar dit alles is ‘gelekt’ dus neem het met een korrel zout. Toch heeft deze persoon inmiddels wel een ‘track record’, wat het dus wat geloofwaardiger maakt.