De PlayStation 4 applicatie van NLZiet is geüpdatet om nu live televisie te kunnen weergeven in een resolutie van 1080p. Dat is niet de enige update, want ook de frames zijn verhoogd van 25 naar 50 frames per seconde, zodat het beeld nog soepeler is en vooral sportuitzendingen een stuk vloeiender te bekijken zijn.

Deze veranderingen zijn van kracht voor de zenders NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL 8, RTL Z en SBS9. De app biedt ook het live bekijken van programma’s aan, naast het ‘gemiste’ aanbod. Je kijkt on-demand via een actief abonnement zonder reclame terug en in sommige gevallen zelfs vooruit.

Om van deze nieuwe resolutie te kunnen genieten moet je wel een kleine wijziging in de app doorvoeren. Dit kan op de volgende manier: in het hoofdmenu van de app tref je de optie “Over deze app” aan. Onderaan deze pagina kun je de streamkwaliteit aanpassen. Wanneer deze op “Streamkwaliteit Hoog” zal worden gezet, zijn de twaalf hoofdkanalen in Full HD te zien.

De verbetering van de beeldkwaliteit op Android TV, Apple TV en computer volgt binnen enkele weken, Chromecast en AirPlay binnen enkele maanden. De beeldkwaliteit op mobiele devices (smartphone en tablet) blijft ongewijzigd. De PS4 heeft hiermee dus een hele mooie primeur en het maakt je set-top box nagenoeg overbodig als je nog live TV wilt blijven kijken.

NLZiet is de eerste maand gratis, daarna €7,95 per maand.