Gisteren kwamen we nog met het bericht dat Control een nieuwe patch had ontvangen, die onder andere de performance problemen moest verhelpen. Ontwikkelaar Remedy Entertainment weet van geen ophouden, want de Finse studio heeft namelijk via een persbericht de content roadmap voor Control vrijgegeven.

Ten eerste mogen we een foto modus verwachten, waar we al eerder over konden vertellen. Deze modus zal aankomende herfst middels een gratis update toegevoegd worden. In december volgt er de ‘Expeditions’ modus, die nieuwe end-game content moet toevoegen. In Expeditions zal Jesse haar hulp moeten verlenen aan Security Chief Arish en ook deze modus zal gratis zijn.

In 2020 volgen er twee betaalde uitbreidingen, met de titels ‘The Foundation’ en ‘AWE’. In The Foundation zal Jesse meer te weten komen over de geschiedenis van The Oldest House en gedurende de laatste uitbreiding zal het draaien om de titulaire AWE’s (‘Altered World Events’).

Beide uitbreidingen zijn natuurlijk onderdeel van de Season Pass of de Digital Deluxe Edition, mocht je die aangeschaft hebben.