Na twee eerdere teasers heeft Capcom de nieuwe Resident Evil game officieel aangekondigd. Het gaat hier om Resident Evil ‘Project Resistance’, wat nog steeds een werktitel is. De daadwerkelijke titel kan straks dus anders zijn zodra de game uitkomt.

Het betreft hier een coöperatieve survival-horror game die met vijf spelers gespeeld kan worden. Naast samenwerken kent de gameplay ook een competitief element en de structuur is dat vier spelers tegen één ‘Mastermind’ spelen, die de rol van een zombie aan kan nemen en zelfs in de schoenen van Mister X kan stappen.

De overlevers moeten zien te ontsnappen en de Mastermind-speler zal dit moeten voorkomen. Hij/zij kan de andere vier volgen via beveiligingscamera’s en zo een plan uitstippelen om hen het vuur aan de schenen te leggen. Aan de hand van een deck strategische kaarten kan de Mastermind-speler een hindernisbaan creëren, bijvoorbeeld door het oproepen van bloeddorstige wezens, het plaatsen van vallen, het manipuleren van de omgeving en het bevestigen van wapens aan de beveiligingscamera’s. Hij/zij kan de zombies in de game ook direct besturen.

De overlevers moeten op hun beurt samenwerken als team om de aanvallen van de Mastermind af te slaan. Ook moeten ze puzzelen om missiedoelen te halen en binnen de tijd uit de map ontsnappen. Elke Survivor beschikt over unieke vaardigheden om het team te helpen en de uitdagingen van de Mastermind te overwinnen.

Verder heeft Capcom nog een beta aangekondigd, die zal van 4 tot en met 7 oktober beschikbaar zijn voor genodigden. Je kunt je voor deze beta registreren op deze website. Dat is vanaf nu tot en met 18 september mogelijk.

Als laatste hieronder een nieuwe trailer en wat screenshots.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank