Twee dagen geleden ging de multiplayer beta van Call of Duty: Modern Warfare van start op de PlayStation 4, maar deze was eerst alleen speelbaar voor degenen met een pre-order voor de game. Daar is nu verandering in gekomen, want sinds vanavond is de beta open voor iedereen op de PlayStation 4. Je kunt de beta hier vinden in de PlayStation Store.

Sinds de eerste dag van de beta heeft ontwikkelaar Infinity Ward al verschillende updates doorgevoerd en daarnaast is er nieuwe content aan de beta toegevoegd. Zo werd er na de eerste dag een nieuwe map genaamd Gun Runner toegevoegd en daarnaast werd de nieuwe modus Cyber Attack beschikbaar gesteld. Vanavond is er opnieuw nieuwe content toegevoegd, want er zijn nu nacht-varianten van enkele maps speelbaar. Ook heeft Infinity Ward de level cap verhoogd naar level 20.

Als laatste is er ook een mini-map toegevoegd. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare geen mini-map zou bevatten. Dit zorgde echter voor veel kritiek vanuit de community. De ontwikkelaar wil tijdens de beta experimenteren met verschillende ideeën. Na twee dagen zonder mini-map, is deze nu dus toegevoegd. Het gaat hier echter wel om een variant waarop geen rode stippen te zien zijn van vijanden. Mogelijk gaat Infinity Ward op een later moment nog testen met andere varianten, zoals de standaard mini-map zoals we die uit voorgaande delen kennen.

De exclusieve PS4-beta van Call of Duty: Modern Warfare is eindigt op maandag 16 september om 19:00 uur. Volgende week zal de beta opnieuw speelbaar zijn, namelijk van 19 tot en met 23 september. Op de PlayStation 4 is de beta in die gehele periode voor iedereen speelbaar. Het gaat dan om een cross-play beta, dus je kunt het dan ook opnemen tegen spelers op de Xbox One en pc.