Wie dit weekend al begonnen is aan Borderlands 3 en dit doet op een PS4 Pro heeft ongetwijfeld al even gecheckt welke grafische modi er beschikbaar zijn. Borderlands 3 komt namelijk met twee grafische opties op de PS4, die van resolution en performance. De resolution modus zorgt ervoor dat de game met hogere resolutie en verbeterde detail textures wordt weergegeven, niet per se native 4K, maar wel wat meer detail in alles en iedereen om je heen.

Dan heb je de performance modus, deze geeft de nodige prioriteit aan de framerate van de game. Net als de resolutie modus geen native 4K belooft, zal de performance modus de game ook niet naar een stabiele 60 frames per seconde tillen. In plaats daarvan krijg je een iets soepelere ervaring die tussen de 40- en 60fps zit. Tijdens combat merk je dat de game zich vooral staande houdt rond de 50fps, maar het rijden in buggy’s en soortgelijke voertuigen kan de framerate doen zakken tot wel 40fps. Ben je gewoon aan het voortbewegen in rustige omgevingen? Dan lukt het soms om die 60fps te halen.

Het is dus allemaal niet ideaal, maar er is een hele goede reden waarom je de performance modus moet kiezen. Kies je namelijk voor resolutie dan heb je, wat ons betreft, al snel een diashow. Je hebt dan namelijk een framerate van onder de 30 per seconde die alle kanten op gaat en soms zelfs dipt naar 20fps. Dit lijkt ons niet helemaal de bedoeling en datgene wat Gearbox Software in petto had, hopelijk gaan patches hier dan ook snel wat aan doen.

Verdere info over de technische prestaties kun je eventueel hieronder checken in een uitgebreide analyse van Digital Foundry. Lang verhaal kort voor nu, er is maar één modus op de PS4 Pro waarop de game speelbaar is en dat is die van performance en alhoewel ook die nog niet helemaal perfect is, is het voor nu wel de beste ervaring.