Er komen een aantal ingrijpende veranderingen aan voor de Call of Duty franchise, waaronder die van exclusieve content distributie. Infinity Ward heeft laten weten dat alle post-launch content voor de game tegelijkertijd zal verschijnen op alle platformen.

Dit betekent dat bijvoorbeeld nieuwe maps op dezelfde dag online komen voor de PS4, pc en Xbox One. Wel zo handig, want met cross-play in het vooruitzicht is het belangrijk dat alle spelers wel toegang hebben tot dezelfde content. Volgens Infinity Ward gaat het om de ‘meeste’ content, zoals maps, Spec Ops missies, modi enzovoort.

Voor de PS4 zijn er nog wel plannen voor exclusieve content, maar het is nog niet duidelijk wat deze content precies gaat zijn, dit moet nog aangekondigd worden. Mogelijk gaat het hier om skins of andere cosmetische items om toch enige voordeeltjes op de PS4 te behouden.

Infinity Ward meldt namelijk ook dat dit niet het einde betekent van de PlayStation partnership en dat spelers op de eerste dag een leuke bonus zullen krijgen. Dit voordeel, zoals men het zelf noemt, kan zich uiten in bijvoorbeeld dubbele XP of andere leuke extra’s.