Anthem moest de fantastische looter-shooter worden van EA die ging concurreren met Destiny en vandaag de dag trots naast Borderlands 3 moest gaan staan. In plaats daarvan viel de shooter plat op zijn gat en werd het een fiasco dat BioWare tot op de dag van vandaag probeert te fixen. De game is inmiddels al kosteloos te downloaden voor iedereen met een EA Access abonnement, maar of je er ook echt tijd in wil steken is nog maar de vraag. De lead producer was er in ieder geval al snel klaar mee.

Qua updates meldt BioWare nu ook een verandering en wordt er gezegd dat ze iets anders gaan doen dan Acts introduceren als content. De belofte is nu dat er seizoensupdates gepland staan en die vervangen dan de eerder geplande Acts-updates. Door seizoensupdates uit te brengen zou er dan meer tijd zijn om de problemen te kunnen repareren, wat vermoedelijk betekent dat ze eigenlijk terug naar de tekentafel moeten om te bepalen wat er moet gaan gebeuren.

De seizoensupdates bestaan uit challenges en chases in een leuk thema. Dit komt ook voort uit de feedback die men ontvangt via de Public Test Server, feedback die al eerder de Cataclysm-update cruciaal veranderde. Hiermee nemen we dus afscheid van de Act 02 en Act 03 content. De inhoud ervan is nooit bekendgemaakt, vermoedelijk omdat men al langere tijd bezig is met het fixen van bugs en geen tijd heeft gehad voor deze content.

Het woord ‘onderhoudsmodus’ wordt dus nog niet genoemd, maar wanneer content creation op een laag pitje komt te staan ga je jezelf wel achter de oren krabben als speler. Het is begrijpelijk dat het team zich wil concentreren op het repareren van bugs, maar ten koste van wat? Soms is een put immers te diep om nog uit te kunnen klimmen en het vertrouwen in Anthem wordt vanuit de community steeds minder en daar gaat dit nieuws niet bij helpen.