Dat Epic Games niet vies is van een cross-over evenement, is inmiddels wel duidelijk. Zo zagen we recent nog Borderlands 3 in de schijnwerpers, een speciaal John Wick event en daarvoor ook een samenwerking met Marvel en Disney voor Endgame. In de nieuwe update hebben dataminers mogelijk het komende cross-over evenement gevonden.

In de bestanden van de komende update werd duidelijk dat dit keer Batman aan de beurt zal zijn. Op 21 september is ook de wereldwijde Batman Day, dus de kans is zeker aanwezig. Ook verschijnt begin oktober hier de Joker film in de bioscopen, wat wellicht nog een reden kan zijn.

In ieder geval krijgen spelers de mogelijkheid om met twee iconische wapens van Batman aan de slag te gaan. Zo kan je allereerst de buurt onveilig maken met de Explosive Batarang. Deze blijft plakken aan muren en wanden, en zal exploderen wanneer een vijandelijke speler in de buurt komt. Wil je liever rondvliegen als Batman? Dan kan je de Batman Grapnel Gun gebruiken om jezelf te lanceren en daarna je Bat Cape te openen zodat je in de lucht blijft zweven.

Tot slot verandert Tilted Town ook van naam en uiterlijk. Dit zal namelijk veranderen naar Gotham City, waar Batman over moet gaan waken. Nieuwe challenges kan je ook verwachten, waaronder het aanzetten van de Bat Signal. Hieronder kan je de ontdekte challenges bekijken.

Wanneer het evenement dus live gaat, is nog niet helemaal duidelijk. De kans is groot dat het dus op 21 september oftewel Batman Day zal zijn.

  • Deal damage to opponents with an Explosive Batarang
  • Light up different Bat Signals outside of Gotham City
  • Use a Batman Grapnel Gun in different matches
  • Defuse Joker gas canisters found in different named locations
  • Deal any damage to opponents within 30 seconds of using a Batman Grapnel Gun
  • Light a Bat Signal, use a Batman Grapnel Gun and deal any damage with an Explosive Batarang