Wat zouden onze consoles zijn zonder hun controllers? De twee gaan samen als Tom & Jerry, Bert & Ernie, Batman & Robin, … enfin de twee zijn eigenlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Controllers komen echter in allerlei vormen en maten voor en zijn niet beperkt tot het standaard DualShock-model dat voor vele PlayStation-spelers waarschijnlijk wordt beschouwd als dé standaard controller. Een ander model van controllers dat ook al even op de markt is, is het Nacon Revolution Pro Controller model, waarvan nu een nieuwe versie is aangekondigd.

Het gaat meer specifiek om het Nacon Revolution Pro Controller 3 model, dat in oktober op de markt verschijnt. De controller maakt gebruik van een bedrade verbinding, inclusief afneembare usb-c-kabel die wel drie meter lang is. De lay-out van de controllersticks is asymmetrisch van aard en de actieknoppen zouden een grotere oppervlakte hebben dan andere modellen. Verder beschikt deze controller over interne gewichtscompartimenten die je naar eigen wens kan aanpassen om een meer persoonlijke ervaring op te roepen. De controller bezit bovendien een PC Advanced Modus die, zoals de term zelf al wat impliceert, ervoor zorgt dat de controller ook kan gebruikt worden om op je pc te gamen.

De vraagprijs van de Nacon Revolution Pro Controller 3 bedraagt zo’n 110 euro. Als je dit echter wat veel vindt, niet getreurd, want je krijgt er voor die prijs zelfs een beschermende hoes bij!