Zoals je via deze post al hebt kunnen zien lanceren we eind oktober een gloednieuwe versie van PSX-Sense. In aanloop naar de launch willen we dan ook een aantal nieuwe functies belichten, want hoe klein deze soms ook zijn, de community kan hier veel baat bij hebben. Eén hiervan is reactie moderatie, welke we gaan verbeteren met de nieuwe versie van de website.

We krijgen vaak klachten over het feit dat er anonieme reacties worden toegelaten. Logisch ook, want soms zitten er dramatische reacties tussen en vaker dan niet is dit van een anonieme gebruiker. We begrijpen dit, maar we willen jullie op het hart drukken dat we nog altijd overtuigd zijn dat met de juiste implementatie het een enorme meerwaarde kan bieden. Het aandeel waardevolle reacties van anonieme gasten is immers nog altijd vele malen groter dan de negatieve.

Verder is er ook nagedacht over een ‘vote’-systeem, maar we hebben ervoor gekozen om dit niet te doen. Zoals je nu al wel merkt worden sommige gebruikers soms onterecht aangevallen over het feit dat ze veel games kopen of spelen en wij zijn dan bang dat zij down votes veel zullen krijgen, puur voor het uiten van hun mening. Dit kan mentaal een negatief effect hebben op een bezoeker en dat willen we voorkomen. Downvotes zijn het omgekeerde van likes en bij zo’n kleine reactie stream als op PSX-Sense vinden we dat niet gepast.

In het redesign is achter de schermen dan ook een verbeterde blacklist van woorden toegevoegd en kunnen geregistreerde gebruikers gebruik maken van een report functie. Deze report functie stuurt een mailtje naar ons dat er een reactie wordt gezien als ongepast door een community lid. Niet-geregistreerde gebruikers kunnen hier geen gebruik van maken, om misbruik te voorkomen.

Wanneer je ingelogd bent zie je bij elke reactie een klein uitroepteken dat rood wordt als je er met je muis overheen gaat. Als je hier op klikt word je doorverwezen naar een pagina waar de details al voor je ingevuld zijn over de reactie en kun je invullen waarom je deze ongepast vindt. Het kan zijn dat je hier niet over uit wilt wijden, dat is ook prima, we checken toch elke reactie die gerapporteerd wordt.

Op deze manier kunnen we snel handelen en ook via mobiel is onze back-end bereikbaar, dus al zit er op dat moment niemand van de redactie achter een pc, er kan altijd gemodereerd worden. In plaats van te leunen op een klein team dat alle reacties checkt, kunnen we nu dus allemaal een steentje bijdragen en zo voor een betere reactie stream op PSX-Sense zorgen.

Voor wie zich afvragen waarom deze functionaliteit nu pas komt; de huidige website is dermate verouderd dat het toevoegen van nieuwe functies meer hoofdpijn opleverde dan vooruitgang.

Reactie rapporteren

Het rapporteer formulier

blank